Komentari (11)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Engleski diplomata David Cameron kritizirao libijskog režima\'\'užasnim razina nasilja\'\'. Premijer je kazao kako situaciju u Libiji bio \"vrlo opasno\", a Velika Britanija je \"prvi prioritet\" je da pomogne više od 300 Britanaca koji se nalaze tamo.
Nekoliko konvoja organizovano iz Egipta Objavljeno 23 februara 2011 god. BBC live stream izvještaj : Nekoliko različitih grupa u susjednim Egiptu su organiziranje konvoja u Libiji. Jedan od organizatora, Teymour Anwar, izjavio je za BBC Newshour su težak da biste dobili sedam liječnika i 30.000 £ medicinske pomoći preko granice. \"Mi planiramo da se taj koliko možemo iznutra (u) Libija bolnicama, medicinske klinike i liječnika koji su s nama radili na hitne sobe i u ratnim zonama, kao i previše, tako da su oni upoznati s načinom na liječiti ozljede da bi mogli vidjeti tu \", kaže on.
Zwaara u rukama protestanata Objavljeno 23 februara 2011god. Dobili smo potvrdu od tla da grad Zwaara je sada u rukama protestanata i pod njihovom kontrolom. To je vrlo strateški položaj kao što je otprilike 58 km udaljen od libijske tuniske granice. karta-http://www.libyafeb17.com/wp-content/uploads/2011/02/zwara.jpg
Kontakti na terenu su nam dali očevidaca koji potvrđuju da su tisuće ljudi u Bengaziju su se u potrscii Tripoli i uzvikujući da su jedno. Razumljivo je da je i sama Bengaziju organiziranja u odbore za pripremu za sljedeći korak za rušenje Gadafi režima i podršku svojoj braći i sestrama u Tripoliju.
\"Gadafi je sponzorstvo brutalnosti u zapadnoj Africi pokazuje kako Libije goleme naftne bogatstvo može dopustiti da projekt nestabilnosti i izvan njezinih granica na načine na koje mogu ugroziti SAD-u\".Veća opasnost, međutim, će biti Gadafi ostati na vlasti.
Studenti London School of Economics organizirali su sit-in, kao oblik protesta protiv sveučilišta veze s Libijom. Sveučilište je već stavio svoje veze po \"hitnom pregled\", a ako su obustavili program koji je financirala £ 1.5m grant od ljubavi vodi Saif Gadafi (od kojih sveučilišta prihvatio 300,000 £, ali studenti traže da se taj novac biti plaćeni nazad. Studenti pozivaju na obvezu da nema potpore će biti prihvaćen u budućnosti od opresivnih režima, kao što su Libije. Oni također zahtijevaju izjavu osuđujući \"teška kršenja ljudskih prava\" od strane Gadafi režima.
UN Vijeća za ljudska prava održati izvanredna sjednica Objavljeno 23 februara 2011 god. U objava danas UN Vijeća za ljudska prava kaže da će organizirati izvanrednu sjednicu o stanju ljudskih prava u Libiji. Održavanja sjednice je zatražio od Ugarske. Zahtjev je potpisalo 47 država, kako članica i ne-članova iz svih krajeva svijeta. Potporu jedne trećine članstva Vijeća (16 ili više članova) potrebno je za izvanredna sjednica biti sazvana. Sastanak će se održati u 17:00 u Palais des Nations u Ženevi.U izvješću se kaže da treba napomenuti da je ovo prvi put član Vijeća bit će predmet posebne sjednice.
Ocevidac-Brad kaže: 23 februara 2011 god. u 13:03 h Bilo je 12 preleta ukupno. Oni su letjeli iznad mjesta našeg boravka u Janzour. Svi su bili na putovanju zapadno od Tripolija u to vrijeme. Tu su i dva dodatna C-130 je slijetanje u zračnu luku Tripolija na 22.. Ja ne mogu potvrditi ono što su nošenje jer naš let je bio na taksi na pistu. Osim toga tu su i helikopter gunships koji su ophodnje u blizini Tripolija 2 dana prije ove Chinooks lete iznad. Jos videa - http://www.youtube.com/user/FurashiaTrablusia
Chinook (helikopter) iznad Jumhuria ulice u Tripoliju 21.02.2011 god http://www.youtube.com/watch?v=L7VX3PJq6V8&feature=player_embedded U kontaktu s prijateljima i porodicom i u Libiji je postavio YouTube kanal proći na videozapise od problematičnih država. Jedan od njih je posebno zanimljivo, jer se čini da pokaže jasne snimke prijevoz helikopterom Chinook lete iznad onoga što sam rekao je Jomhouriya ulica u Tripoliju. Svjedoci su izvijestili da oružane snage, moguće je \"plaćenici\", se kreće oko grada pomoću takvih helikoptera.
Novi očevidac prijepis iz Tripolija Objavljeno 23 veljača 2011 god Upravo smo primili ovaj prijepis: \"Očito postoji čini se da je neslužbeni policijski sat u mjestu. Plaćenici lutaju ulicama okolo i otvaraju vatru u bilo koje dolaze preko bilo pješice ili u automobilu su zaustaviti vozila na improviziranim cesti blokova pitati stanare da izađu i požar, međutim koliko čudno je da većina pucnjeve nisu fatalne tako noću svatko na ulici ili vožnje oko može dobiti metak nakon mughreb (zalazak sunca), tako da noću netko na ulici ili vožnje oko može dobiti metak. Taksist je vozio i iz zasjede je bio ustrijeljen u nogu i nogom u glavu nekoliko puta rekao da su speaing afrički \"lari-fari\". Liječnici se boje s prirode pucnjave je ono što je najviše alarmantna nekritično gađanje \".
Youssef Sawani podnio ostavku da se pridruže protestima Objavljeno 23 veljača 2011 god Prema Al Jazeera\'s live blog , Youssef Sawani, viši pomoćnik Saif Gadafi je podnio ostavku na svoju dužnost kako bi prosvjedovali protiv nasilja. \"Ja sam podnio ostavku iz Zaklade Gadafi u nedjelju da izraziti neslaganje protiv nasilja\".