Zabranjeno snimanje na ročištu
0

Christian Bale posjetio žrtve pucnjave u Coloradu

SRNA/Klix.ba
Christian Bale (Foto: AFP)
Christian Bale (Foto: AFP)
Glumac Christian Bale je posjetio sve žrtve pucnjave koja se desila prilikom premijere filma "The Dark Knight Rises" u Aurori u Coloradu.

Studio Warner Bros je izvijestio da je Bale sam organizovao put u Colorado, bez ikakvog pritiska studija ili medija, prenosi The Denver Post. Bale je imao vremena otputovati u Colorado, jer su zbog tragedije otkazane mnoge premijere, kao i konferencije za novinare u Meksiku i Japanu.

U petak je Bale uputio saučešće svima koje je ova tragedija pogodila.

"Riječi ne mogu opisati užas koji osjećam. Ne mogu ni početi shvatati bol i tugu žrtava i njhovih voljenih, ali moje je srce uz njih", rekao je tada Bale.

U utorak je javljeno da će filmski studio Warner Bros donirati znatnu sumu novca za žrtve pucnjave u Aurori.

Američki sudija William Sylvester izjavio je danas da će medijima biti zabranjen pristup na narednom ročištu protiv osumnjičenog Jamesa Holmesa (24) za oružani incident u bioskopu u Denveru kojem je ubijeno 12, a ranjeno 58 osoba.

Advokati osumnjičenog bili su protiv zahtjeva medija. Holmesovo prvo pojavljivanje u sudnici 23. jula prenosile su kamere uprkos protivljenju tima odbrane osumnjičenog.

Holmes je izgledao kao ošamućen dok je sjedio u sudnici u narandžastom kombinezonu zbog čega su se u medijima pojavile spekulacije o njegovom mentalnom stanju.

Američka medijska kuća ABC javila je da je osumnjičeni morao da nosi masku na licu jer je neprestano pljuvao na policajce.

Sudijska odluka donesena je nakon poziva nekih od članova porodica žrtava da se izbjegava upotreba imena osumnjičenog i njegovih fotografija.

Policija još ne dozvoljava stanarima zgrade u kojoj je Holmes živio da se vrate jer još traje obrada. Zvaničnici navode da je unutar njegovog stana ispunjenog raznim minama iznenađenja pronađeno tridesetak granata i nekoliko kanistera sa benzinom.

U bolnici se i dalje nalazi 20 povrijeđenih osoba, od kojih je šest u teškom stanju. Iz bolnice je potvrđeno da je povrijeđene posjetio glavni glumac u "Betmenu" KChristian Bale.

Američke vlasti su zbog oružanog incidenta u Denveru pojačali obezbjeđenje u kinima i tokom vikenda tri osobe su u SAD uhapšene u odvojenim incidentima na raznim projekcijama novog filma o strip junaku iz Gothama.