Morao se ošišati
0

Chavez predstavio novu frizuru nakon hemoterapije

Sarajevo-x.com
Hugo Chavez (Foto: Reuters)
Hugo Chavez (Foto: Reuters)
Venecuelanski predsjednik Hugo Chavez se na televiziji pojavio sa kratkom frizurom. To je objasnio činjenicom da mu zbog hemoterapije opada kosa, te da se morao ošišati, javlja BBC.

"Ovo je moj novi imidž", našalio se Chavez tokom televizijskog prenosa iz predsjedničke palate. Venecuelanski predsjednik je rekao da njegovo liječenje za sada ide dosta dobro.

Chavez se hemoterapiji prvi put podvrgnuo u julu, ali je uprkos tome najavio da će se kandidovati na predsjedničkim izborima sljedeće godine.

Tokom razgovora sa svojim ministrima, Chavez je rekao da su posljedice primanja hemoterapije potpuno očekivane.

"Hemoterapija djeluje na cijelo tijelo. Opadanje kose je pokazatelj da je učinkovita", rekao je Chavez.

Venecuelanski predsjednik je operisan na Kubi u Junu, a prošlog mjeseca se vratio na ovaj otok kako bi nastavio liječenje. Još uvijek nije potpuno jasno od kojeg tipa raka boluje.

Chavez je ove sedmice proslavio svoj 57. rođendan. U ponedjeljak se pojavio na ceremoniji na kojoj su ministri položili zakletvu.

U posljednje vrijeme su se pojavile špekulacije da Chavez, koji je predsjednik od 1999. godine, neće biti u dobrom zdravstvenom stanju kako bi sudjelovao u predsjedničkim izborima, koji će se održati u decembru 2012. godine.

Nasuprot tome, u obraćanju javnosti na svoj rođendan 26. jula, Chavez je rekao da očekuje pobjedu na izborima.