|

Chavez predložio Stonea, Penna ili Clintona za ambasadora SAD-a

Chavez predložio Stonea, Penna ili Clintona za ambasadora SAD-a
0
F
FENA
5.1.2011. u 11:25
0
komentara
0

dijeljenja
Chavez predložio Stonea, Penna ili Clintona za ambasadora SAD-a Hugo Chavez (Foto: Reuters)
Hugo Chavez odlučio je preuzeti inicijativu u vezi s diplomatskim sporom s SAD-om. Predložio je da u Venecuelu kao ambasadori dođu poznati reditelj Oliver Stone, glumac Sean Penn ili bivši američki predsjednik Bill Clinton.
On je u televizijskom govoru objavio kako ima rješenje za diplomatsku krizu između te dvije zemlje.

"Nadam se da će imenovati Olivera Stonea. Predložit ću kandidata... Sean Penn, ili Noam Chomsky. Tamo imamo puno prijatelja. Bill Clinton!", rekao je Chavez, a prenosi agencija Reuters.

Obamina je administracija ukinula vizu venecuelanskom ambasadoru, nakon što je Chavez učinio isto Larryju Palmeru, američkom ambasadoru. Chavez je Palmera poslao nazad u SAD, jer je govorio protiv njegovog režima i povezao ga s ljevičarskim pobunjenicima u Kolumbiji.

Chavez se tokom televizijskog nastupa prisjetio i svog sastanka s američkom državnom tajnicom Hillary Clinton u Brazilu, tokom inauguracije Dilme Rousseff.

"Pitao sam gospođu Clinton 'Kako vam je suprug?'. No, zbunio sam se, jer slabo govorim engleski jezik pa sam je isprva pitao kako joj je supruga. Ona se nasmijala", ispričao je Chavez.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.