Komentari (14)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
ne vidim da je ovo ikakva novost!
@EX \"U vojsku se ide da bi se poboljšala kondicija\". Hahahaha. Jesi li se ti ikada bavio nekim sportom, planinarenjem, fitnessom? Postoje i bolji načini da se održi kondicija! \"Spremnost da se brani domovina\". Zbog takvih kao ti, koji sanjaju vojsku, rat i puške, običan narod je i primoran da se brani. Nađi posao, radi nešto korisno za društvo pa ćeš vidjeti kako se znanjem i trudom brani domovina. \"Da bi dokazali sebi da možemo to izdržati\". Otiđi u šumu 6 mjeseci pa provjeri možeš li to izdržati ako već hoćeš sebe da iskušavaš.
@ hmm. a zasto pa nisu privatne skole tako skupe , raspitaj se pa ce vidjeti. Ti koji nemogu poloziti ASVAB Test za vojsku su vecinom stranci , i manjine.
Zivim u SAD od 1999-te i smijem se opkladiti da nas dobar osnovac is osmog razreda ima vece znanje od ovih srednjoskolaca o SAD. To je tuga - pa u skoli gdje idu moja djeca nema propadanja prve tri godine .... sranje cisto a covjek ne moze priustiti privatno obrazovanje...
Clanak je samo djelomicno preveden,kao i uvijek na nasim portalima. 75% se odnosi na one koji nisu upisali faks. A onih koji jesu je svake godine sve vise i vise i to %. 16 5 bijelih ne moze da prodje ovaj test , 40% crnih i 38 hispanics. Tako se vi dalje tjesite da su Ameri generalno paglu, pa mora neko i fabrike,cistit Wc i u Americi!!!!
pa zar ne vidite da je konacno jedna vijest protiv Americe.. zar ovo nije suprotna slika od one koje dobivanmo ufilmovima, medijima i sl... gdje su Amerikanci wooow i super heroji, naucnici, prepametni itd... a vidi realnosti, omladina nepismenija od BH omladine ! a nama namecu da smo zaostali... eee jah
lol.... imao sam tu nesrecu da radim sa americkom vojskom i mogu potvrditi ovo istrazivanje, ne da su neobrazovani nego se time cak i dice jer njima to kao i ne treba
@che A ovdje se ne manipulira ljudima? Bas si glup i vidi se da i ti spadas u ovu skupinu.
Cuj samo luzeri idu u vojsku lol :D U vojsku se ide, kao prvo da bi se poboljsala kondicija, spremnost da se brani svoja domovina, a i da bi dokazali sebi da mozemo to izdrzat. Ti neces ici u vojsku ? Zao mi te je.
@eki to Nemas pojma o cemu pricas, samo pokusavas da budes smijesan...Sta li... Nase srednjoskolsko obrazovanje je vijekovima ispred americkog. Razlog tome je sto Americi ne trebaju obrazovani ljudi nego neko s kojim je lako manipulisati tako da korporacije i politicki sistem profitira od toga.
Samo oni koji ne znaju živjeti svoj život idu u vojsku da zagorčavaju život drugim ljudima. Tako da nije ni čudo ovakva statistika.
*zalosno lapsus
u srednjim skolama u Sarajevu pojedini ucenici imaju tolike \"veze i vezice\" da prolaze odličnim prosjekom bez ikakvog truda zalostno na sto je znanje spalo takvi nam bivaju ucenicima generacije
Nije ni kod nas situacija mnogo bolja.