Masakr u Francuskoj
2

FOTO+VIDEO / Četverogodišnjakinja se osam sati skrivala ispod mrtve majke

Klix.ba
Policija na mjestu zločina (Foto: AFP)
Policija na mjestu zločina (Foto: AFP)
Četverogodišnja djevojčica pronađena je u automobilu ispod nogu mrtve majke, nakon jučerašnjeg stravičnog zločina koji se dogodio u francuskim Alpama kada je ubijeno četvero ljudi. Prema podacima policije djevojčica se skrivala čak osam sati ispod mrtve majke, odnosno dok je policija nije pronašla.

Nedaleko od jezera Annecy, u istočnoj Francuskoj, ubijeno je četvero ljudi - odnosno otac, majka i baka, a nedaleko od mjesta zločina pronađeno je i tijelo bicikliste za kojeg se pretpostavlja da je bio svjedok maskra. Osmogodišnja djevojčica je teško povrijeđena, a njena četverogodišnja sestra je nađena osam sati nakon dolaska policije na mjesto zločina.

Porodica je ubijena u automobilu. Otac je pronađen na vozačevom mjestu, dok su majka i baka bile na stražnjem sjedalu. Prema podacima policije, riječ je o britanskoj porodici koja je provodila odmor u francuskim Alpama.

"Djevojčica se skrivala ispod nogu mrtve majke. Tako je provela osam sati i uopće se nije micala", kazao je istražitelj Eric Maillaud za BBC.

Njena sestra, koja je nađena sa tri prostrelne rane, prevezena je u bolnicu i njeno je stanje stabilno.

O stravičnom zločinu policiju je obavijestio jedan biciklista. On je ispitan i zbog šoka mu je pružena medicinska pomoć.

Na mjestu zločina nađeno je više od 15 praznih čahura. Policija nema nikakvih saznanja o potencijalnim ubicama niti o motivima stravičnog zločina. Britansko Ministarstvo vanjskih poslova saopćilo je da je upoznato sa ovim izvještajima i da ih urgentno razmatra.