|

Cameron gubi podršku zbog istopolnih brakova

Cameron gubi podršku zbog istopolnih brakova
0
S
SRNA
16.12.2012. u 20:44
1
komentara
0

dijeljenja
Cameron gubi podršku zbog istopolnih brakova David Cameron
Britanska partija koja se protivi EU dobila je značajnu podršku od glasača tradicionalno lojalnih konzervativcima premijera Davida Camerona, nakon što je vlada najavila da će odobriti istopolne brakove, rezultati su istraživanja.
Veliki broj konzervativaca u parlamentu, kao i Anglikanska crkva, protive se planovima istopolnih brakova, koji su najavljeni u utorak, iako je ovaj potez vlade generalno prihvaćen u zemlji.

Partija za britansku nezavisnost (UKIP), koja želi da Britanija napusti EU, obećala je da će iskoristiti podjele konzervativaca oko ovog pitanja, a rezultati anketa, koji su objavljeni danas, pokazuju da njihova popularnost raste i da su na trećem mjestu, ispred Cameronovih mlađih koalicionih partnera liberaldemokrata, navodi Reuters.

Konzervativci su dobili podršku 29 posto ispitanika, opozicioni laburisti 39 i UKIP 14, rezultati su istraživanja agencije "ComRes" za "Independent on sunday" i "Sunday mirror" i agencije "Opinium" za list "Observer".

U trećem istraživanju agencije "Survation" za "Mail on sunday", konzervativci imaju podršku 30 posto, laburisti 38 i UKIP 14.

"Konzervativci 'daju' glasove UKIP-u, svaki peti glasač iz 2010. sada kaže da namjerava da glasa za UKIP", kaže šef agencije "ComRes" Andrew Hokins.

On je dodao da sve ukazuje na to da su mnogi glasači konzervativaca promijenili stranu – veliki dio ima negativan stav u vezi sa Dejvidom Kameronom i ministrom finansija Georgom Osbournom i načinom na koji Cameron rješava pitanje gej brakova.

Vjeruje se da je rastuća popularnost UKIP-a nastala dijelom i zbog nezadovoljstva Britanaca zbog vladinih mjera štednje, zajedno sa sve većim raspoloženjem protiv EU, što dijele mnogi unutar Kameronove partije.
Prijavi grešku


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...