Svijet
50

Bushove kćerke uputile emotivno pismo Obaminim kćerkama: Navijamo za vas

Klix.ba
Sasha i Malia Obama (Foto: EPA)
Sasha i Malia Obama (Foto: EPA)
Kćerke blizanke nekadašnjeg američkog predsjednika Georgea W. Busha napisale su inspirativno pismo kćerkama Baracka Obame u vrijeme dok odseljavaju iz Bijele kuće.

U pismu objavljenom u listu Time Barbara i Jenna su se prisjetile trenutka upoznavanja sa Maliom i Sashom na stepenicama Bijele kuće prije osam godina.

"Dok ste zurile u svoj novi dom u vašim očima vidjele smo i svjetlo i oprez", napisale su Bushove kćerke.

Sada kada se djevojke porodice Obama "pridružuju drugom klubu rijetkih" i postaju "bivša prva djeca" mnogo je toga čemu se trebaju radovati.

Jenna i Barbara Bush (Foto: EPA)
Jenna i Barbara Bush (Foto: EPA)

"Pisat ćete priču svojih života izvan sjene poznatih roditelja, ali ćete uvijek sa sobom nositi iskustva koja ste stekle u proteklih osam godina", napisale su. "Nikad ne zaboravite divne ljude koji rade u Bijeloj kući".

U pismu se djevojke pozivaju da uživaju u koledžu, istraže svoje strasti, nauče ko su, pa i da prave greške.

"Nastavite se okruživati odanim prijateljima koje poznajete, koji vas obožavaju i koji će vas uvijek vatreno štititi. Oni koji vas osuđuju ne vole vas. Njihove glasove ne slušajte. Umjesto toga, slušajte svoja srca", kazale su Barbara i Jenna.

Pismo su završile čestitajući porodici Obama na životu "pod nevjerovatnim pritiskom u Bijeloj kući".

Porodica Obama 2008. godine (Foto: EPA)
Porodica Obama 2008. godine (Foto: EPA)

"Slušale ste kako vaše roditelje oštro kritikuju ljudi koji ih nikada nisu upoznali. Bili ste uz njih i kada su punili naslovnice. Vaši roditelji, koji su vas stavljali na prvo mjesto i dali vam cijeli svijet. Kao i uvijek, navijat će za vas i na početku sljedećeg poglavlja vaših života. A to ćemo raditi i mi", napisale su.

Nakon što je Bush otišao s funkcije predsjednika SAD-a Jenna Bush Hager postala je učiteljica, spisateljica i kasnije dopisnica NBC-eve emisije Today Show. Barbara Bush postala je aktivistica u oblasti zdravstvene zaštite, izvršna direktorica i suosnivačica Global Health Corpsa.