Bit će to uspješni studenti
0

FOTO / Brucošijada u Britaniji: Seks na ulici i povraćanje na pločnicima

Sarajevo-x.com
Oskudno odjeveni brucoši, povraćanje na ulicama, ljubakanje i jeftini alkohol slika su britanskih studenata na početku nove akademske godine.

Ako se dan po jutru poznaje, ova generacija brucoša će zadavati glavobolje, kako univerzitetskim profesorima, tako i čuvarima reda i mira u toj zemlji, pišu tamošnji mediji.

U neposrednoj blizini gdje je proslavljan pročetak akademske godine dvoje pijanih studenata su imali i seks pored vrata, odmah do njih jedan je povraćao na ulici, a zatim pao na pločnik, a drugi je mokrio u smeće.

Užasavajući prizori bili su dio tradicionalnog uvoda u visoko obrazovanje, i to u pubu gdje se to tradicionalno slave u Cardiffu. Partijanje je privuklo brucoše iz cijelog Walesa.

Organizatori ovakvih zabava postali su poznati širom cijele Britanije zbog točenja jeftinog alkohola.

Glasnogovornik "Varsity Leisure Groupa", organizatora događaja je rekao kako oni "potiču sve svoje klijente da piju odgovorno".

Međutim, različita udruženja koja se bave mladima su naveli da je organizator događaja ciničan.

Kako god bilo mladi Britanci su odlučili da njihova parola bude "pij da se napiješ". Policija u južnom Walesu je objavila da je na ulicama prošle noći bio veliki broj pijanih tinejdžera, ali da niko nije uhapšen, za razliku od proteklih godina.