Sunday Times
0

Brownove suze pomogle laburistima

FENA
Gordon Brown (Foto: Reuters)
Gordon Brown (Foto: Reuters)
Britanski konzervativci su na rubu da ih preteknu laburisti, prenosi Sunday Times nalaze svoje opsežne ankete.

Dok su dosad nedostižni torijevci blago nazadovali, laburisti su zabilježili napredak, i ovo nije trenutno prolazno stanje, već rezultat trenda koji je počeo od Nove godine i koji pokazuje da birači detaljnije ispituju stranku Davida Camerona i njezina izborna obećanja.

Napredovanje laburista je potaknuto i osobnim skokom popularnosti premijera Gordona Browna nakon prošlosedmičnog nastupa u emisiji Piersa Morgana, u kojoj je, pored ostalog, govorio o smrti, prije nekoliko godina, svoje novorođene kćeri Jennifer.

Brownu u prilog ide i subotnji govor u kojem je, u borbenom raspoloženju, pozvao birače da mu daju još jednu šansu, a vođu konzervativaca Davida Camerona okarakterizirao kao površnog političara.

Čak i konzervativni Sunday Telegraph prenosi mišljenje uglednog člana i savjetnika Konzervativne stranke lorda Heseltinea, koji je time zaprepastio konzervativne aktiviste, da torijevci, usprkos ranijim predviđanjima, nemaju mnogo izgleda da odnesu potpunu pobjedu na izborima, odnosno, osvoje apsolutnu većinu u parlamentu.