Times
0

Brown izgubio drugu televizijsku debatu

SRNA
Foto: AP
Foto: AP
Pobjednici sinoćnje britanske predizborne televizijske debate su lideri konzervativaca i Liberalno-demokratske partije David Cameron i Nick Clegg.

U redakcijskom komentaru "Timesa" za aktulenog premijera Gordona Browna kaže se da je zvučao kao neko ko je ubijeđen da stvari mogu da krenu samo nizbrdo.

    	Sama debata, druga od ukupno tri, odisala je žustrijim i agresivnijim tonom u odnosu na prvu, piše list.

    	Brown, Cameron i Clegg vodili su raspravu o britanskoj politici prema Evropi i Afganistanu, klimatskim promjenama, porezima i nuklearnom naoružanju.

    	Konzervativni "Daily Telegraph" daje prednost Cameronu, dok liberalniji "Guardian"  piše o napadima na Nicka Clegga nakon njegovog ubjedljivog nastupa u prvoj debati.

    	"Guardian" u svom komentru zaključuje da će biti zanimljivo vidjeti da li će Clegg, čija je popularnost poslije nastupa uživo naglo skočila, uspjeti da u nastavku kampanje pridobije podršku za politički program svoje partije.

    	Komentator "Guardiana" smatra da je njegov prvi zadatak da preživi napade u desno orjentisanim listovima i tablodima.
    	Anketa sprovedena poslije debate pokazuje da, u poređenju sa prvom debatom, znatno manje ljudi vjeruje da je Clegg dobio raspravu, dok je Brown najviše popravio svoj rejting, prenosi BBC.