Komentari (26)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Brinemo se o nepokretnoj tetki koja živi kod nas. Skupo nam je i teška nam je, treba je prati, i hraniti, oblačiti, vozikati doktorima kad je šta boli, itd.. Evo plava koverta doktore, dajte joj onu injekciju ruka ti se pozlatila, puno ćeš nam olakšati.
nemam nista protiv. da se tesko bolesna, da na slamku jedem i u wc ne mogu sama otici, hocu da mi se ne osporava pravo da uzmem si zivot
Pa ovi sto su protiv trebaju otic u bolnicu i vidit kakvih slucajeva ima ,ljudi leze po 5 godina u krevetu u bolovima bez mogucnosti da jedu samostalno da pricaju samo gledaju u zid i mumljaju placu i ako kazu sta to je boze uzmi me,jest zeznuta tema i osjetljiva al neke zemlje su to rijesile
treba se patit jer samo bog odlučuje kad ćemo otići
eutanazija treba biti legalna u svakoj drzavi.nema potrebe da neko pati ako ne zeli, bilo da je u pitanju teska dugogodisnja depresija, rak ili nesto drugo. "vjernici" neka svoju vjeru zadrze za sebe i ne namecu svoja uvjerenja drugima. kod nas kad uvedu eutanaziju bice glavni uzrok smrtnosti pored kardiovaskularnih bolesti.
samo ona: ima ko bi mogao. medicinske sestre i njegovatelji i ne trebaju da to rade. to treba da radi doktor na posebnom odjelu namjenjenom samo za te stvari.
Tu ne treba eutanazija, jer ima jako mnogo zloupotrebe. Nećeš da živiš, eno prozora pa skači. Ne možeš ustati iz kreveta, eno ti puna bočica tableta stoje na nahtkasli pored jastuka, salij u grlo i zalij tom vodom iz bokala koji ti stojinadohvat ruke, i problem riješen. U protivnom, šta misliš da tebe jednog dana proglasimo neuračinljivim uz pomoć plave koverte doktoru, jer si već star pa si nam teret i muka, pa da te zakonskim putem nema više ? To se nažalost dešava.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
ja bih odmah potpisala, sada odmah, ako ne budem vise u stanju da staram o sebi.......ubij me odmah.......
zasto minusi.......imam donersku karticu........ako se nesto desi.....pa bolje da neko zivi........ako ja ne mogu........