Komentari (95)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ja mislim da na ovakve vijesti više tuguju Srbi nego sami Rusi..
Siromastvo je problem svuda u svijetu . Na zalost, i na zapadu ima dosta siromasnih, osobito doseljenika i mladih nezaposlenih . Mnogi zive od socijalne pomoci, a oni koji primaju minimalne place, nakon sto plate sve rezije i kamate na kredite, ne ostane nista. Takvi obicno nemaju nikakvu ustedjevinu, a nisu ni vlasnici stana u kojem zive. Medjutim ima i ona stara izreka " nije bogat onaj ko puno ima, vec onaj ko malo treba". ;))
Siromašnih ima svugdje ali definicije siromaštva su drastično različite u recimo SAD-u i Indiji. U Americi "poverty threshold" je 980 dolara (1712 KM) mjesečno a u Indiji $12 (21 KM) u urbanim i $7,5 (13 KM) u ruralnim sredinama. I kad se uzmu u obzir veće cijene, američkim siromasima je kudikamo bolje. O europskim da ne govorimo, oni imaju jaku socijalu.
Reci siromastvu NE. Provjerite brzo vlastiti nivo kompetencija za posao na budžetu u institucijama BiH, RS, FBiH i svih kantona. http://www.test.drzava.ba/ http://www.reformskaagenda.ba/ Skinimo Okove!
Biće, biće, polahko :-))))))))) Doći če oni ko Sjeverna koreja i Srbija pa če korijenje jesti.
ono sto sam gledao u documentarima. velki broj rusa su plaho glupi pateticni ljudi.. fasisti, homofobicni, misle da se moraju dokazivati.. puni sami sebe. isto kad bi uzeo ove nase balkanske drzave i pretvorio njih u neku vele silu.. problem jest kad nize razvijeno druzstvo brzo dode do velki para, i neku velku moc.. eto gledaj i saudiju arabiju.. to je narod koji sad zivi u neboderima od zlata a prije 60 godina bili nepismeni i zivjeli u pecinama.. ok malo sam pretjero ali znate na sta mislim.
Ko im jebe mater
Kako siti i bogati Bosanci likuju sto ima siromasnih Rusa :-) Evo podataka za Ameriku da se malo i njima rugamo. Jadni, siromasni Rusi i Amerikanci. "In 2009, 13.2% (39.8 million) Americans lived in poverty. California has a poverty rate of 23.8%, the highest of any state in the country. In 2012 the percentage of seniors living in poverty was 14% while 18% of children were. In 2011, child poverty reached record high levels, with 16.7 million children living in food insecure households".
siromaštvo se različito definiše po svijetu. baj d vej: http://www.forbes.com/sites/timworstall/2015/03/15/the-true-us-poverty-rate-is-4-5-not-14-5/#4139025a5562
@Satoshi Nakamoto Kaze ti Forbes, americki biznis magazin, da situacija i nije tako losa kao sto se okolo prica :-) Nisu ta djeca bas sasvim gladna i ne zive ti siromasni bas tako lose kao na primjer siromasni u Africi. Ipak ne umiru od gladi. Africkog beskucnika moze da pojede gladni lav, a americki fino prilegne u nekoj napustenoj zgradi i nema zime.
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
https://www.youtube.com/watch?v=gVtNnxfh28U https://www.youtube.com/watch?v=mfXyMLUshX4
Hoce Putin doci da od Dodika trazi kredit :)
Ko braca "srbi". Doduse,kod "srba" je vise bijede :D
Svaki kuroslavni koji samre, pogotovo od gladi je dobrobit za čovječanstvo
kada gledam StopHam to sve neka bijesna auta....koga oni lazu :)
Lol, manje novaca nego u FBiH.
A tek u Dodiklandu...
@whey dodikland je jači od njih za 10 maraka! :D
lose vijesti za naseg precjednika