Velika Britanija
16

Broj poginulih u napadu u Londonu porastao na sedam

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Šefica Metropolitan policije u Londonu Cressida Dick izjavila je kako je u napadima, koji su se desili sinoć u Londonu, poginulo sedam osoba dok je 48 povrijeđeno.

Dick je rekla da je sinoćnji incident u glavnom gradu Velike Britanije pod nadzorom, ali da policajci moraju sprovesti detaljnu istragu na terenu zbog čega će ostati kordon.

Ona se zahvalila policajcima, službenicima hitne pomoći i građanima Londona koji su pomogli ranjenicima i suočili se s napadačima.

Kako kaže, od sinoć je u kontaktu sa službenicima hitne pomoći, ali i građanima koji su direktno bili suočeni sa opasnošću.

Podsjećamo, glavni grad Engleske je u noći sa subote na nedjelju potresao niz incidenata u kojim su napadači ubadali ljude nožem i gazili ih.

Oko 23 sata po našem vremenu bijeli kombi zaletio se među pješake na Londonskom mostu, gdje je povrijeđeno nekoliko osoba. Nakon toga tri muškarca napustili su kombi i nožem napali slučajne prolaznike na Borough Marketu, nedaleko od Londonskog mosta u području gdje je smješten veliki broj restorana i barova.