|

Broj poginulih i povrijeđenih u Šri Lanki raste nakon šest eksplozija u crkvama i hotelima

Broj poginulih i povrijeđenih u Šri Lanki raste nakon šest eksplozija u crkvama i hotelima
442
Klix.ba
21.4.2019. u 08:40
283
komentara
442

dijeljenja
Najmanje 100 osoba je poginulo, a više stotina ih je ranjeno u Šri Lanki u više eksplozija na nekoliko lokacija, uključujući crkve i hotele, posljednji su podaci svjetskih agencija.
Prvi policijski izvještaji govore o šest eksplozija, tri u katoličkim crkvama u kojima se slavio Uskrs i tri u hotelima s pet zvjezdica.

Eksplozije su prijavljene na nekoliko lokacija u Colombu, glavnom gradu Šri Lanke, ali i izvan ovog grada, saopćeno je iz policije.Policija još nije izašla u javnost s karateristikama ovog napada, niti sa informacijama o tome ko su napadači i koji su im bili motivi.Eksplozije su se dogodile gotovo istovremeno, te se govori o koordiniranim napadima, koji su neki mediji okaraterizirali kao teroristički. Društvenim mrežama i internetom uveliko se šire video snimci i fotografije na kojima se vidi da je na navedenim lokacijama počinjen užasan masakr.

Jedna od pogođenih crkava, Crkva sv. Sebastiana u Negombu sjeverno od Colomba, objavila je fotografije razaranja unutar crkve na svojoj Facebook stranici na kojoj se vidi krv na klupama i podu te zatražila pomoć javnosti.

Policijski zvaničnici su izvijestili da među žrtvama ima i stranih državljana.
Prijavi grešku


Komentari (283)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...