Svijet
0

Britanska policija napravila zamku pedofilu i uhapsila ga

Klix.ba
Jafar Adelia porijeklom iz Afganistana osuđen je zbog pokušaja podvođenja četrnaestogodišnje djevojčice. Snimak njegovog hapšenja pregledan je više od 10 hiljada puta.

Policija koja se bavi lovom na pedofile uhapsila je Jafara Adelia na autobuskoj stanici u Leicesteru nakon što je preko internetske stranice koja omogućava upoznavanje ljudi dogovorio sastanak sa četrnaestogodišnjom Amy.

Amy se na stranici predstavila kao osamnaestogodišnjakinja, a Adeli je na svom profilu napisao da ima 28 godina, četiri godine manje nego što zapravo ima. Adeli je samo nakon nekoliko dana dopisivanja počeo razmjenjivati seksualne poruke sa maloljetnicom.

Sudac je uvidom u razmijenjene poruke utvrdio da je Amy u razgovoru jasno dala do znanja da je lagala za godine, te da zapravo ima samo 14 godina. Pedofilu to nije smetalo nego je djevojčici čak ponudio da joj plati kartu za prijevoz. Ipak, Adelia je sa tri kondoma u džepu umjesto djevojčice na stanici dočekala policija.

Pedofil je jučer osuđen na 27 mjeseci zatvora zbog pokušaja podvođenja maloljetnice, a snimak njegovog hapšenja pregledan je više od 10 hiljada puta.