Svijet
0

Britanci zbog štrajka masovno navalili na benzinske pumpe

FENA
Najava štrajka vozača cisterni za prijevoz goriva prerasla je u nacionalnu paranoju nakon što su ministri koalicijske vlade pozvali Britance da uliju pune tankove goriva kako ne bi ostali bez njega usred mogućeg štrajka.

„Ako građani planiraju putovati tokom uskrsnih blagdana, vjerujem da ne žele da im godišnji odmor pokvare štrajkaši, tako da bi trebali svoje automobile na vrijeme napuniti gorivom“, savjetovao je ministar energetike Ed Davey, vjerojatno ne misleći da će njegov savjet izazvati histeriju, prenosi business.hr.

Prema prvim informacijama organizacije Retail Motor Industry Federation koja predstavlja više od 5.500 benzinskih pumpi, u nekim je slučajevima prodaja goriva porasla više od 80 posto,

Dijelovi zemlje bili su posebno kaotični, poput Dorseta, gdje je nekolicina benzinskih pumpi bila prisiljena zatvoriti vrata jer se stvorio prometni kaos.

Razlog najavljenog štrajka vozača okupljenih u sindikatu Unite su promjene u industriji.

Naime, njih oko 2000 protivi se odlukama velikih kompanija, kao što su Shell i Esso, da distribuciju goriva povjere vanjskim dobavljačima, a ne radnicima unutar kompanije, što ugrožava radna mjesta vozača.