|

Prijevoznici i veliki broj građana u RS danas ne toče gorivo

Prijevoznici i veliki broj građana u RS danas ne toče gorivo
0
S
Piše: D. T.
5.3.2012. u 08:29
37
komentara
0

dijeljenja
Prijevoznici i veliki broj građana u RS danas ne toče gorivo
Prijevoznici putničkog i teretnog saobraćaja, taksisti te brojni građani RS su odlučili da danas, u znak protesta zbog stalnog rasta cijene neftnih derivata, ne kupuju gorivo ne benzinskim pumpama u ovom BiH entitetu.
Ova odluka je donesena u petak, a osnovni cilj jednodnevnog bojkota je da entitetskim i državnim vlastima ukažu na probleme sa kojim se susreću "obični građani".

Sa sastanka u Banjoj Luci, kojem su prisustvovali i predstavnici entitetske Privredne komore, upućen je i zahtjev vlastima da divljanje cijena goriva mora stati.

"Mi pozivamo sve građane, privrednike i prijevoznike da u ponedjeljak ne toče gorivo i na taj način pokažu svoj revolt prema konstantnom rastu cijene", poručio je predsjednik Udruženja prijevoznika za unutrašnji i međunarodni saobraćaj RS, Nikola Grbić.

Podsjećamo, gorivo u RS je od početka godine poskupjelo tri puta. Nafta i benzin sada koštaju oko 2,5 KM, što je rekordna cijena u posljednjih nekoliko godina.

Odluci prijevoznika o današnjem bojkotu kupovine goriva su se pridružili i brojni građani, a pozivi su se raširili i društvenom mrežom Facebook.

"Ne točimo gorivo 5. marta i stanimo ukraj naftaškom lobiju i divljanju cijena goriva u RS", poruka je koja se tokom vikenda mogla naći na mnogim Facebook profilima.
Prijavi grešku


Komentari (37)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...