Komentari (47)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Slobodna trgovina je nemoguca bez slobodnog kretanja ljudi. To je EU uslov, tu nema price. Nasjeli na lazi onih UKIP ludaka i zute stampe... Koga nema, bez njeg´ se moze. Cao.
Potencijalno kratkorocno pogorsanje ekonomske situacije zarad dugorocnog ocuvanja kulture je i vise nego vredno. A sto se tice "uslova", trgovinski deficit UK sa Eu je ogroman, tako da bi uvodjenje carina najvise pogodilo nemacku privredu i britanske potrosace, dok bi u isto vreme to motivisalo britansku proizvodnju (sto opet dugorocno posmatrano nije uopste lose za UK).
@ChristopherHitchens Sta bi, kad bi, moglo bi, ako... Dugorocno ocuvanje kulture? To je neodrziv mit u totalno isprepletenom svijetu. Osim toga, krajnje licemjerno, s obzirom da je kolonijalna politika UK lisila autohtone kulture citave kontinente. Nakon sloma kolonijalizma, sta je spasilo privredu UK je bescarinsko trziste EU. Dovoljno je pogledati statistike, brojevi govore sve. Jedina mogucnost koju imaju je furati London, te pokusati privlaciti novac na neki fazon poreske oaze.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
https://www.youtube.com/watch?v=L1nWK705jGI
Narod se da lahko zavest na krivi put, od strane sposobnih govornika u ovom slučaju secionista koji su znali svoje politike, dobro zamotati u celofan. To isto evo primjera, rade Čović i Dodik, koji znaju da to što predlažu nije dobro rješenje, ali znaju, što je njima značajno da je za njih lično, dobro rješenje.
ostavljam te, ali bi voljela da budemo prijatelji hahahhhaha
Je3em i vas i vaše partnerstvo. Vi ste svoje rekli.
Ne moze se bit malo trudan. Ima jos jedan izreka ali nije primjerena, ali jos bolje oslikava zelje i mogucnosti.
Brexit će naštetiti svima..
Zeli ona kitu moju.Oni bi i piškili i kakili
Za ovo "posebno partnerstvo" im treba uvest vize
E, pa, zbog ovakvih UK napusta EU. Vi bi hljeba bez motike, da UK daje novac za nerazvijene evropske zemlje, a da politicari kradu I bave se korupcijom. Sto se slobode kretanja tice, moze, Ali samo ako ce ljudi ici da rade u UK, a ne da primaju pomoc I nista ne rade. Nema vise toga. Sto se tice slobode kretanja za nas iz BIH, Nama je ionako trebala viza za UK i Irsku.
Odose a pitu nisu probali. 😂😂