{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Breivik telefonom obavjestio policiju da je "obavio misiju"

F
3.8.2011. u 12:32
0
5
Breivik telefonom obavjestio policiju da je "obavio misiju"
0
Breivik telefonom obavjestio policiju da je "obavio misiju"
Anders Behring Breivik
Anders Behring Breivik, koji je priznao da je u Oslu i na ostrvu Utoya, ubio 77 osoba, obavjestio je nakon napada policiju da će se predati i da je "obavio misiju", piše norveški dnevni list Vardens Gang.
"Breivik. Komandant. Učesnik antikomunističkog otpora protiv islamizacije. Obavio je misiju i predaće se specijalnim snagama Delta", rekao je 32-godišnji Norvežanin kada je, nakon što je na ostrvu Utoya ubio 69 osoba, pozvao policiju.

List navodi da je poziv na broj za hitne slučajeve trajao samo tri sekunde, a da policija nije uspjela da ponovo uspostavi vezu s napadačem.

Portparol policije u Oslu potvrdio je za AFP da je policija primila poziv sa Breivikovog telefona.

Međutim, nije potvrđeno da je upravo Breivik uputio poziv, a nisu potvrđene ni njegove riječi, koje navodi norveški dnevnik, kao ni tvrdnje da policija još nije uspjela da pronađe njegov telefon na ostrvu.

Na dan napada 22. jula, oko sat vremena je prošlo otkako je policija primila prve očajničke pozive za pomoć s ostrva na kojem se odvijao masakr, do trenutka kada su specijalne snage Delta uhapsile Breivika.

One su raspoređene pošto je haos već zavladao u Oslu, gdje je Breivik sat i po ranije aktivirao eksploziv ispred zgrade vlade u samom centru i usmrtio osam osoba.

Ubica je najveće napade koji su se u Norveškoj dogodili od Drugog svjetskog rata opisao kao dio "krstaškog rata" protiv multikuturalizma u cilju zaustavljanja "muslimanske invazije" u Evropi.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: