Svijet
61

Brat Bosanca ubijenog u St. Louisu: Pobjegli smo od rata, a ovdje su ga ubili

Klix.ba
Zemir sa suprugom Arijanom
Zemir sa suprugom Arijanom
Nakon što se u nedjelju ujutro pročula vijest o stravičnom ubistvu Zemira Begića u St. Louisu, Independent Journal Review je kontaktirao njegovog brata Rasima.

"Želim pravdu za Zemira. To je sve. Naša porodica nikad neće biti ista. Teško je. Kad sam jutros ustao mislio sam da je sve bilo samo noćna mora, bilo mi je tako teško da povjerujem", kazao je Rasim.

Strašna tragedija u kojoj je 32-godišnji Zemir ubijen čekićem ožalostila je rodbinu i prijatelje, ali i cijelu bh. dijasporu u ovom američkom gradu, a Rasim je kazao kako ne želi da iko ikada doživi nešto tako strašno.

Za ovo ubistvo se sumnjiče dvije maloljetne osobe koje je policija privela nekoliko sati nakon brutalnog ubistva.

Brat ubijenog se nada da će krivci biti kažnjeni.

"Ako ne dobiju smrtnu kaznu nadam se da će provesti život u zatvoru. Ako djeca izvršavaju ovakve zločine onda ih treba kažnjavati kao odrasle. Kažu mi da zato što su mladi mogu dobiti manje kazne. Ja mislim da takva djeca ne trebaju biti na ulicama, već odgovorni za počinjeno u najvećoj mogućoj mjeri", poručio je Rasim.

On je američkim novinarima ispričao i da je njegova porodica u SAD stigla 1996. godine.

"Doselili smo ovamo se iz Bosne upravo zbog rata i ubistava, a onda nam se to ovdje dogodilo", kazao je ožalošćeni brat ubijenog.

Podsjetimo, nakon jučerašnjeg ubistva članovi bh. zajednice u St. Louisu izašli su na ulice u znak protesta.

Na Go Fund Me je pokrenuta kampanja kojom se želi prikupiti novac za troškove Zemirove dženaze.