"Imao teško djetinjstvo"
1

Bosanac u SAD-u osuđen na godinu zatvora zbog ranjavanja

Klix.ba
Dvadesetjednogodišnji Bosanac Alen Šljivo osuđen je na jednogodišnju kaznu zatvora u Okružnom sudu u Lancasteru, u američkoj saveznoj državi Nebraska.

Šljivo je u oktobru prošle godine na jednoj zabavi ranio dvojicu prijatelja. Nakon toga je po nalogu suda išao na savjetovanja, ali mu to, kako piše journalstar.com, nije pomoglo da izbjegne kaznu zatvora.

"Ovo što ste uradili, gospodine Šljivo, je zastrašujuće", kazala je sudinica Jodi Nelson u uvodnom obraćanju.

Sudinica Nelson nije prihvatila tvrdnju Šljivinog advokata Stuarta Dornana kako je pucnjava bila nesreća. Pucnjava se desila 15. oktobra oko 2:30 sati ujutro. Šljivo je, piše navedeni list, izašao iz kuće u kojoj je bila zabava, uzeo pušku iz auta, vjerovatno da uplaši goste, i onda jednom zapucao.

"Još jedna odlična ideja", kazala je sudinica sarkastično.

Advokat Dornan kaže da je Šljivo jednom pucao u zrak, a ostala dva pucnja su bila slučajna. Upravo ta dva metka su pogodila njegova dva prijatelja u lijevu potkoljenicu i desnu natkoljenicu. Nakon ranjavanja Šljivo je svoje prijatelje odvezao u bolnicu.

Policija je nakon toga uhapsila 21-godišnjeg Bosanca, koji je negirao da je uopće bio na zabavi. Šljivo se jučer izvinio u sudnici i preuzeo odgovornost za svoj čin.

Njegov advokat branio je svog štićenika riječima da je imao teško djetinjstvo i oca koji ima psihičke probleme.