{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bosanac u SAD-u osuđen na doživotnu robiju zbog ubistva supruge

20.2.2014. u 09:18
0
19
Bosanac u SAD-u osuđen na doživotnu robiju zbog ubistva supruge
0
Bosanac u SAD-u osuđen na doživotnu robiju zbog ubistva supruge
Slobodan Dragić na izricanju presude
Slobodan Dragić porijeklom iz Bosne i Hercegovine osuđen je na doživotnu kaznu zatvora zbog ubistva supruge Jelene krajem septembra 2010. godine u u Palm Beachu u američkoj saveznoj državi Florida.
Kako piše list Palm Beach Post, kada je muškarac osumnjičen za ubistvo supruge, obično se djeca ne pozivaju da svjedoče. Međutim, zbog specifičnosti slučaja, kćerka Suzana pozvana je da iznese svoja saznanja o ubistvu i odnosima između njenih roditelja. Ona je govorila o višegodišnjem porodičnom nasilju oca nad majkom.

Nakon višegodišnjeg sudskog slučaja, prikupljanja dokaza i svjedočenja, 49-godišnji imigrant iz Bosne i Hercegovine osuđen je na doživotnu kaznu bez mogućnosti pomilovanja zbog ubistva prvog stepena.

Okružni tužitelj Glenn Kelley nije pokazivao emocije prilikom izricanja presude.

Jelena Dragić
Jelena Dragić
"Ova porodica napokon je dobila svoj smiraj. Suzana, njena braća i sestre mogu nastaviti sa svojim životima. Ovo je zaključak slučaja koji su dugo očekivali", kazao je Kelley.

Kako piše navedeni list, porodica je izbjegla iz ratom zahvaćene Bosne nakon čega su se nastanili u Bostonu iz kojeg su prije desetak godina preselili na Floridu.

Tokom svjedočenja i iznošenja dokaza mogle su se čuti tvrdnje da je Slobodan prijetio svojoj supruzi ubistvom ukoliko ga odlučni napustiti. Navodno, desetak dana prije nego će je upucati, Jelena je podnijela zahtjev za razvod.

Osuđenik je u svoju odbranu kazao da se ne sjeća ubistva. Međutim, sudija je kazao da je to uradio pucajući joj u leđa. Nakon što je pala, pucao joj je još jednom u glavu.

Njegovi advokati, Jennifer Marshall i Maurissa Jones, kazali su da je Slobodan jednostavno bio izgubio vezu sa stvarnošću, da se previše brinuo zbog sinove ovisnosti o drogama, nije jeo ni spavao te je u jednom trenutku jednostavno "pukao".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: