Komentari (62)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
\"zivo samo nastaje od zivog.\" ako ti je mozak gospodar,sta ce biti kad ga nebude.znaci nema ni gospodara. vidim i da dijelis ljude na crne i bjele,i da nepoznajes mjesanje rasa.ili mozda imas strah od toga.da nisi slucajno i ti po fizionomiji turcin.a ustvari deklarisani srbin.ostavi se toga druze,to pripada proslosti,sta je tu je.
hahahaha kakve gluposti ti pišeš.kao da si pročitao bajku sa stormfronta.iranski narodi jesu bijelci i arijanskog su podrijetla ali su današnji iranci toliko arijanci koliko su i srbi slaveni.da,vrlo malo ih se deklarira kao arapin a ni ahmadinedžad također.međutim po njegovoj fizionomije se vidi koliko ga resi \"arijanska crta\" hahaha.iranske arijane možeš u tragovima pronaći u zabačenim selima izvan svih putova i to samo na sjeveroistoku irana .A što se tiče gospodara,dajku je njegov mozak gospodar-a ne sigurno nekakav pustinjski judejski žmukler.
iranski narodi su indo-evropskog porijekla i nisu semiti poput arapa.iran je zemlja arijaca.arapska populacija u iranu cini manje od 3 % ukupnog stanovnistva.jezik im je skroz razlicit od arapskog(farsi).prakticiraju i razlicitu vrstu islama od arapa.to su pretezno sijitski muslimani,dok su arapske drzave uglavnom sunitski. I na kraju spisi iz svete knjige \"Uči u ime gospodara\"
i tako NAJSTARIJA civilizacija primi najmladju vjeru?zasto? najveca razaranja iranske kulture pocinjena su u vrijeme makedonske i mongolske invazije.dinastija sasanida je porazena 651,kad su ih porazili arapi,i vladali 150 godina,ali islam je postao glavna i vecinska religija tek pocetkom 12 stoljeca,odnosno 450 godina poslije arapske invazije.u razdoblju izmedzu islam se miroljubivo i polako osvajao srca iranaca,i apsolutno se integrirao u perzijsku kulturu,ali iran nikad nije osvojen.predislamska sasadinska kultura je mnogo slicnija danasnjoj islamsko iranskoj,nego ahemenidskoj kulturi prvog carstva za vrijeme Kira,Darija i ksersa.Najveci procvat i napredak iranske knjizevnosti,filozofije,medicine i nauke dogodio se bas u islamsko doba,kada je perzija postala civilizacijski centar islamskog svijeta i njegovog zlatnog doba.
@dajk hajd ti nama održi jedan nacistički govor, nisi dugo, ima sigurno 24 sata
Evo dajka doša iz Omiša.
neko tu piše o \"ponosnom\" drevnom persijskom narodu i civilizaciji.današnji iranci ne da nemaju nikakve žive veze s persijom nego se i srame tog dijela svoje povijesti i sto ko što bosancima puca prsluk za tvrtkom,tomašem i katarinom.njihovi povijesni idoli su razni veziri i paše,sa njima su emotivno vezani.sa starom džamijom i mostom turskim u mostaru su emotivno vezani,ne sa tvrdim gradom jajcem,bobovcem i ne znam ti ja još kojim mjestima predosmanlijskog doba.usput u današnjem iranu nema više od 30% iranaca,tu podrazumijevam autohtone bijele irance.većinom su to crnčuge arapske ili turkmenska plemena.
e moja ludo persian,veliš,hoće steć ugled i poštovanje u svijetu...bombom.da ti nešta kažem,ugled se stječe radom,pameću i dobrotom a ne bombom mulac jedan a o persijskim ratovima i junacima dovoljno reć da ih je šačica arapskih crnčuga u par godina porazila i izmjenila im i krvnu sliku i vjeru i robuju im već preko 1000 godina.i predsjednik im je arapin crni.ako misliš da nije upiši u google-slike iranac i arapin.razlika med njima nebo i zemlja
Ti haman zaboravio da je Bushu Bog lično i personalno naredio da počisti Midlist. Da je Obama odlučio da bude hrišćanin. Nema veće talibanije od Amerike. God Save The Queen!
i na kraju kao nesto najjace.broj iranskih studenata za vrijeme islamske revolucije je porastao sa 100000 na nevjerovatnih 2 miliona,od toga 70% zena.
iran vlastitom tehnologijom lansira satelite u zemlju,razvija vlastitu nuklernu tehnologiju,iranski naucnici i geneticari klonirali su embrij ovce,izvjesno napreduje u elektrohemijskoj nanotehnologiji,prizvodi milon i 100 hiljada automobila godisnje,95% domace marke(soren,itd),proivode i putnicke zrakoplove,sopstvenih 6 tipova vojnih zrakoplova,ukljucujuci i stealth zrakoplove 5. generacije, također proizvodi i vlastite tenkove, podmornice, balističke rakete i laserski navođeno oružje,prizveli su i najbrzi terpedo na svijetu 5 puta brzi od najbrzeg americkog.imaju cak i najveci toranj 435m visok,veci od bivshih tornjeva u americi,jedina zemlja na bliskom istoku koja je napravila superkompjuter,iranski naucnici i inovatori osvajaju zapazene rezultate(uvijek su medzu prvim). i na kraju sve ovo se desilo za vrijeme islamske revolucije,a nista od navedenog nije postojalo za vrijeme saha reze pahlavija.
evo jedan od snimki kako iranski UAV snima americki nosac u perzijskom zaljevu. http://www.youtube.com/watch?v=ERn75VRlc-o evo i nekih cinjenica o iranu- iranski bdp iznosi 735 miliardi dolara,gospodarski rast je 7 %,jedan od medzu najvecim u svijetu,vanjski dug je 800 puta manji od americkog i iznosi 13 miliardi,iranci imaju najveci pristup pitkoj vodi,posto preradjuju mosrku u pitku vodu,metodom nuklearne energije,jedina drzava na bliskom istoku koja ne uvozi prehranu,a ima najveci broj stanovnika,uz tendenciju velikog rasta,navodnjavaju najvece povrsine u svijetu,ia ako nema rijecnih sistema,55 ir.farmatecutskih firmi proizvodi 96% lijekova za sopstveno trziste.
imaju oni f-14 tom cat koji je strasan avion a da bude apsurd veci amerikanci su im prodali iste
ja nikad ne perem duppe, smr.ad neutrališem tako što se ne kupam nikad, tj kupam se samo jednaput godišnje od božića do božića, na badnjak..tako nam oporučio naš najveći prosvetitelj Rastko Nemanjić
Ljudi dajte suza nemam viŠe hahahahaha http://www.youtube.com/watch?v=koik1vQ40jA