Komentari (9)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Novi protesti u Tripoliju nakon popodnevne molitve Bezbednosne snage lojalne Moameru el Gadafiju postavljaju kontrolne punktove oko prestonice pred, za danas planirane, nove antivladine proteste u Tripoliju. Protivnici dugogodišnjeg libijskog lidera pozvali su na proteste u prestonici posle današnje podnevne molitve. Slični protesti održani su prošlog petka i završeni jakom intervencijom prorežimske milicije koja je otvorila vatru, kada je u. bijen i ranjen još uvek nepoznat broj demostranata. Nekoliko sati pre molitve, ulice u Tripoliju bile su sablasno prazne, dok je funkcionisanje interneta u Libiji, kako navodi američka agencija, izgleda u potpunosti u prekidu u Tripoliju i Bengaziju, jakom uporištu opozicije na istoku zemlje. Libijska vojni avioni bombardovali su izvan zaštitnih zidova, vojnu bazu u kojoj se nalazi skladište velike količine municije, koju sada drže pobunjenici u istočnom gradu Adždabijahu.
Sto su se okupili oko nafte svi...
VIDEO-Brega- http://www.france24.com/en/node/5148853
Libija, Brega -snimci borbi http://www.youtube.com/watch?v=Rh7saii40CE
Rusko Ministarstvo za vanredne situacije napravilo je plan humanitarne pomoći libijskim izbeglicama koje se nalaze na granici sa Tunisom i Egiptom, saopštio je danas ruski ministar za vanredne situacije Sergej Šojgu na sastanku vladine komisije. Predsjednik SAD Obama naredio je angažovanje američkog vojnog vazduhoplovstva u pograničnom području Tunisa prema Libiji, kako bi u domovinu prebacili brojne Egipćane na privremednom radu koji su nakon bjekstva iz Libije tu ostali zarobljeni .
TRIPOLI - Pobunjenici iz grada Bengazija sa istoka Libije saopštili su da neće pregovarati sve dok Moamer Gadafi ne podnese ostavku i ne ode u egzil. Iako Televizija El Arabija javlja da Gadafijeve snage ponovo gađaju istočni grad Bregu, bogat naftom, izvori agencije Reuters to ne mogu da potvrde, jer, kako kažu, ne čuju bombardovanje.Gadafijeva avijacija je, međutim, bombardovala je položaje pobunjenika u Adždabiji na istoku zemlje, prenosi britanska agencija.Kako navode očevici, dvije rakete ispaljene su u pravcu skladišta municije koje čuvaju pobunjenici, ali su eksplodirale neposredno ispred zidova njihove baze.Dekan britanskog Fakulteta ekonomskih i političkih nauka Howard Davis podnio je ostavku zbog povezanosti te institucije sa porodicom libijskog lidera Moamera Gadafija.Howard je odlučio da napusti mjesto dekana jer je zaključio da je reputacija univerziteta narušena zbog njegove nekadašnje odluke da za neka istraživanja primi novčana sredstva od Gadafijevog sina.
Muhamed Abdelmalek, opozicioni političar, procjenjuje da je Gadafi težak oko 80 milijardi, a cijeli njegov porodični klan 150 milijardi dolara. (Agencije)
Ma ja malo, da zastrašite, kao vaš haver Milošević
Pravda za Slobine jarane!