Blokirana američka virtuelna ambasada u Iranu

S
SRNA
7.12.2011. u 17:05
0
5
Blokirana američka virtuelna ambasada u Iranu
0
Blokirana američka virtuelna ambasada u Iranu
Iranske vlasti blokirale su rad internet stranice samo nekoliko sati nakon što je američki State department pokrenuo takozvanu virtuelnu Ambasadu kako bi doprli do naroda u Iranu.
"U skladu sa zakonom o internetu, pristup ovoj stranici nije dozvoljen", navodi se u saoštenju koje je dostupno svakom ko pokuša da pristupi internet stranici iran.usembassy.gov. iz Irana

Trideset godina nakon što je američka Ambasada u Teheranu zatvorena i prekinuti diplomatski odnosi sa Teheranom, Washington je juče otvorio virtuelnu Ambasadu kako bi ohrabrio dijalog sa iranskim narodom i obezbijedio vijesti širom svijeta.

U svojoj videoporuci na internet stranici američka državna sekretarka Hillary Clinton poručuje da je ova stranica pokušaj da se nadoknadi dijalog između Amerikanaca i Iranaca od zatvaranja fizičke zgrade diplomatskog predstavništva u Teheranu nakon talačke krize 1979. godine.

Internetska Ambasada ima verzije na engleskom i farsi jeziku kojim se objašnjava zašto se američka administracija odlučila za virtuelnu diplomatsku misiju kako bi proširila svoje napore da dopre do Iranaca.

"Zato što SAD i Iran nemaju diplomatske odnose, propustili smo neke važne prilike za dijalog sa vama, građanima Irana. Ovo je platforma za sve nas da komuniciramo između sebe, otvoreno i bez straha", navodi američka državna sekretarka.


Komentari (5)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: