Negirao navode
3

Bivši Trumpov pomoćnik Paul Manafort na ispitivanju u FBI-u zbog umiješanosti Rusije u izbore

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Bivši menadžer predsjedničke kampanje Donalda Trumpa Paul Manfort suočava se s optužbama povezanim s istragom o navodnoj umiješanosti Rusije u američke izbore, javljaju mediji iz SAD-a.

Snimljen je kako dolazi u ured FBI-a u u Washingtonu sa svojim advokatom. Istragom upravlja specijalni savjetnik Robert Mueller koji traga za dokazima povezanosti Rusije i Trumpove kampanje. Obje strane negiraju optužbe.

Muellerov tim je imao nekoliko intervjua s trenutnim i bivšim službenicima Bijele kuće. I Manfortovom poslovnom partneru Ricku Gatesu naređeno je da se preda vlastima. Još nije poznato za šta se tačno njih dvojicu tereti.

Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE

Manfort je radio nekoliko predsjedničkih kampanja za Republikance, a počeo je s Geraldom Fordom 1976. godine. Dao je ostavku na mjesto predsjednika tima koji je vodio Trumpovu kampanju u augustu 2016. godine nakon što je optužen da je povezna s Proruskom političkom strankom koja radi u Ukrajini. Negirao je sve navode.

Manfort je bio i na sastanku s ruskim advokatom koji je obećao da će dati informacije štetne za Trumpovu rivalku Hillary Clinton. Američka obavještajna agencija je već zaključila da je ruska vlada pomogla Trumpu da osvoji izbore, što predsjednik negira kazavši da je ova istraga "lov na vještice".