Svijet
0

Bivši momak ubio afričku missicu pred očima njene kćerke u Londonu

Klix.ba
Linah Keza
Linah Keza
Mlada ljepotica iz Ruande Linah Keza (29), koja je svojevremeno učestvovala na izboru za Miss Afrike, ubijena je u Londonu pred očima svoje kćerke, a policija je pronašla njeno tijelo u srijedu.

Kao osumnjičeni za njeno ubistvo uhapšen je njen bivši momak David (38), zbog kojeg je već neko vrijeme bila pod zaštitom policije, odnosno imala "dugme za uzbunu" u slučaju da joj se približi, jer je bio posesivno ljubomoran.

Rođak ubijene djevojke, Herbert Muhire, opisao je kako je Linah živjela u strahu od bivšeg momka koji je otac njene trogodišnje kćerke. On je želio da se Linah uda za njega i pored toga što mu je izrečena zabrana, prema kojoj joj nije smio prilaziti, piše Daily Mail.

"Policija je bila svjesna prijetnji smrću koje je David upućivao Linah, zbog čega je u kući imala instalirano dugme za uzbunu. David je otac njihovog djeteta i oni su živjeli zajedno prije nego su se razišli prije nekoliko mjeseci. On je bio posesivno ljubomoran i nije joj dozvoljavao da se viđa sa bilo kim, kao ni da ide na bilo kakve zabave", ispričao je Herbert.

Ljekari Hitne pomoći konstatovali su smrt Linah, koja je ubijena u kući u kojoj se nalazila i njena kćerka.

"Njena kćerka je medicinski zbrinuta i sada se liječi od preživljene traume, jer su je komšije pronašle kako plače pored majčinog tijela u lokvi krvi. Njena je majka umrla jezivom smrću", ispričao je rođak Herbert.