The Times
0

Biskupi kritizirali ponašanje Silvija Berlusconija

FENA
Foto: AP
Foto: AP
Londonski The Times objavio je u srijedu članak posvećen talijanskom premijeru Silviju Berlusconiju koga katolički biskupi upozoravaju da malo pripazi na svoje ponašanje. Njegova žena je već rekla da je bilo dosta, a to su sada uradili i rimokatolički biskupi, piše list i navodi da je Avenire, talijanski katolički dnevnik, ukorio talijanskog premijera zbog "samoproklamirane slabosti prema glumicama u cvatu mladosti" i pozvao 72-godišnjeg milijardera da pokaže više samokontrole.

Mada je razveden od prve žene, piše Times, Berlusconi je na izborima prošle godine dobio podršku katoličkih birača zbog porodičnih vrijednosti koje je promovirala njegova koalicija desno od centra.

Ove godine je odobrovoljio i Vatikan jer je intervenirao da spriječi jednu porodicu da prekine vještačko hranjenje žene koja je posljednjih sedamnaest godina u komi.

Bilo kako bilo, supružnici Berlusconi navodno su već izabrali advokate koji će ih predstavljati tokom brakorazvodne parnice, a talijanska štampa spekulira da li će premijerova supruga Veronica Lario tražiti nekakvu odštetu od Silvija Berlusconija čiji se porodični imetak procjenjuje na 6,5 milijardi dolara.