Trump kao motiv
48

Bidenova predizborna kampanja počinje spotom o "ekstremističkoj prijetnji demokratiji"

L. S.
Foto: Screenshot Bidenove reklame
Foto: Screenshot Bidenove reklame
Kampanja predsjednika Joe Bidena počela je prvim promotivnim spotom za izbore 2024. godine, upozoravajući na ekstremističku prijetnju demokratiji.
Spot objavljen u četvrtak, nazvan "Uzrok", prvi će se prikazivati ​​na mreži u subotu, na treću godišnjicu napada pristalica Donalda Trumpa na Capitol.

"Svi se sada pitamo šta ćemo učiniti da održimo našu demokratiju? Nešto se opasno dešava u Americi. Postoji ekstremistički pokret koji ne dijeli osnovna uvjerenja u našu demokratiju", kaže 81-godišnji Biden.

Tokom jednominutnog predizbornog spota, Biden ne pominje direktno bivšeg predsjednika Trumpa, favorita za republikansku nominaciju, ali osim dramatične muzike, reklama sadrži ponovljene slike proTrumpovih znakova koje drže demonstranti od 6. januara.

Bidenova kampanja sve više predstavlja izbore kao borbu za američku demokratiju protiv Trumpa.

Menadžerka Bidenove kampanje Julie Chavez Rodriguez rekla je da su republikanci "udvostručili" prijetnje da potkopaju izbore.

"Ovaj spot služi kao vrlo stvaran podsjetnik da bi ovi izbori mogli vrlo dobro odrediti samu sudbinu američke demokratije", rekla je ona u izjavi.

Podsjećamo, desetine miliona Amerikanaca će 5. novembra izabrati 60. predsjednika SAD-a.