Svijet
0

Biden upozorio da je Rusija na "mračnom putu" ka izolaciji

FENA
Joe Biden (Foto: AFP)
Joe Biden (Foto: AFP)
Američki potpredsjednik Joe Biden uvjerio je lidere Litvanije i Latvije da će Sjedinjene Države odbraniti bilo kakav pokušaj agresije na članice NATO-a i upozorio je da je Rusija na "mračnom putu" ka izolaciji nakon sankcija nametnutih zbog Ukrajine.

Biden je bio u posjeti prijestonici Litvanije u sklopu hitne posjete koja ima za cilj da umanji zabrinutost baltičkih saveznika od onoga što predstavlja ohrabrena, agresivna Rusija. Litvanija, zajedno s Estonijom i Latvijom, članica je NATO-a.

"Odlučno podržavamo naše baltičke saveznike u znak podrške ukrajinskom narodu i protivimo se ruskoj agresiji", rekao je Biden novinarima, prenio je Reuters.

"Sve dok Rusija nastavlja koračati ovim mračnim putem, suočit će se sa sve većom političkom i ekonomskom izolacijom", dodao je Biden nakon izvještaja da je došlo do oružanih napada na ukrajinske vojnike na Krimu.

Baltičke države osudile su ruskog predsjednika Vladimira Putina zbog poteza pripajanja ukrajinskog Krima, a Bijela kuća je saopćila da sprema novi krug sankcije kao odgovor.