Svestrani igrač Norrkopinga
0

Bh. fudbaler optužen za provalu i posjedovanje kokaina

Sarajevo-x.com
Armando Ibraković
Armando Ibraković
Nadležni tužitelj podigao je optužnicu protiv fudbalera Armanda Ibrakovića (22) za oružanu pljačku i nelegalno zadržavanje nakon što je provalio u porodičnu kuću u švedskom gradu Vaterviku. Ibraković je procesuiran i zbog posjedovanja droge koju je policija pronašla u njegovoj kući tokom pretresa. Policijski službenici zaplijenili su 8,95 grama kokaina, pišu švedski mediji.

Ibraković je zajedno sa timskim saigračem iz Norrkopinga Besnikom Aradinajem provalio u i opljačkao kuću prilikom čega su 12-godišnjaku prijetili pištoljem, usta mu zavezali trakom i zatvorili ga u ormar.

Tokom policijskog ispitivanja obojica su priznali da su izvršili krivično djelo, ali su negirali da se radilo o "ozbiljnoj pljački".

Ibraković je policajcima priznao da je čuo da će se u kući nalaziti velika količina novca, nakon čega je dvojac iznajmio automobil na lažno ime i uputio se u Vastervik. Iz kuće su uzeli 3.500 dolara, poslije čega su pobjegli nazad u Norrkoping.

Policija ih je ubrzo uhapsila, pronašla oružje za koje se uspostavilo da je plinski pištolj, ski maske i novac. Uslijedio je pretres Ibrakovićevog stana gdje je pronađeno skoro devet grama kokaina. Ibraković je rekao da droga nije njegova i da ne zna otkud u njegovom stanu.

Propisane kazne za krivična djela koja je dvojac počinio iznose od jedne do deset godina zatvora.