Care, samo pare, samo biznis
0

Berlusconijeva tinejdžerka Ruby traži novac za intervjue

Sarajevo-x.com
Marokanska tinejdžerka Ruby, koja se našla u središtu seks-skandala zbog kojeg će italijanski premijer Silvio Berlusconi završiti na sudu, rekla je da nije uradila ništa loše i da "svo zlato svijeta" ne može nadoknaditi patnju koju je pretrpjela.

U razmjeni e-mailova sa agencijom The Associated Press Karima El Mahrough rekla je da su je italijanski i svjetski mediji tretirali kao prostitutku.

"Želim nadoknadu za bol koji sam prošla i sve zlato ovog svijeta ne bi bilo dovoljno", napisala je u poruci AP-u.

Osamnaestogodišnja Ruby tražila je 15 hiljada eura za TV-intervju. "Ja ne radim ništa besplatno", rekla je.

Agencija AP, koja nije profitabilna medijska organizacija, ne plaća za intervjue, pa je zgodna Marokanka odbijena.

Berlusconi je osumnjičen da je platio seks Ruby kada je bila maloljetna, a potom je iskoristio svoj utjecaj da to zataška. Suđenje je najavljeno za 6. april u Milanu.

Berlusconi je negirao davanje novca za seksualne usluge. Ruby je 19. januara u intervjuu na TV-stanici u Berlusconijevom vlasništvu rekla da je 74-godišnjeg premijera upoznala na večeri u njegovoj vili i da joj je dao sedam hiljada eura, ali da je nije dotakao.

Skandal je izbio nakon što je Berlusconi optužen da je intervenisao nakon što je Ruby uhapšena zbog krađe tri hiljade eura.

Berlusconi je rekao da je intervenisao, jer je mislio da je Ruby rodica bivšeg egipatskog predsjednika Hosnija Mubaraka.