Financial Times
0

Berlusconijev kraj?

FENA
Berlusconi: Živopisna politička karijera
Berlusconi: Živopisna politička karijera
Britanska štampa opširno piše o sudbini talijanskog premijera Silvija Berlusconija, koga sutra čeka glasanje o povjerenju, a Financial Times toj temi posvećuje i urednički komentar.

Glasanje o povjerenju Silviju Berlusconiju u oba skupštinska doma za rezultat vjerojatno neće imati jednostavno i trajno rješenje za najnoviji ciklus političke nestabilnosti u Italiji. Ipak, bit će to prilika da zakonodavci konačno ispune svoj zadatak i da Silviju Berlusconiju pokažu vrata.

Na taj način talijanski političari - bar oni koji nisu do grla upleteni u premijerove političke i poslovne interese - mogu dokazati da su konačno uvidjeli do koje mjere je Silvio Berlusconi, medijski magnat i multimilijarder, tokom svoje 17-godišnje političke karijere narušio javnu scenu u Italiji.

On, naravno, može i preživjeti glasanje, nastavlja Financial Times. Ako do toga dođe, predvodit će slabu vladu koja svakog trenutka može biti oborena. Zato je za Italiju najbolje rješenje da izađe na birališta.

Iako bi to izazvalo politički poremećaj u ekonomski poljuljanoj zemlji, vrijedilo bi, pod uvjetom da Silvio Berlusconi zauvijek napusti predsjedničku palaču, zaključuje Financial Times.