Italija
0

Berlusconi upleten u novi seks skandal

SRNA
Slvio Berlusconi  (Foto: Reuters)
Slvio Berlusconi (Foto: Reuters)
Italijanski premijer Silvio Berlusconi suočen je sa novim optužbama da je upleten u skandal povezan sa prostitucijom, piše danas italijanska štampa.

Berlusconi je, navodno, rekao Valteru Lavitoli, konsultantu koga traži policija, da ostane izvan Italije dok traje istraga o navodnom pokušaju iznude od premijera. Lavitol aje osumnjičen da je umiješan u ovaj događaj.

    Berlusconijev advokat kaže da je ova optužba "apsurdna i neosnovana". Tvrdnja se temelji na policijskom snimku koji je citiran u nedjeljniku "L'Espresso".

    O ovoj priči danas na naslovnim stranama izvještavaju najveći italijanski dnevni listovi, a prenose i pozive opozicije da Berlusconi podnese ostavku.

    "Ovaj telefonski poziv je šlag na tortu. Premijer ne vodi zemlju, koja, u stvari, i nema lidera", izjavio je Enrico Letta, uticajni član opozicione Demokratske stranke.

    Sud u Napulju objavio je nalog za hapšenje Lavitole, ali se vjeruje da on nije u Italiji. Berlusconi bi sljedeće sedmice trebalo da pred sudom svjedoči o ovom slučaju.

    Italijanska policija uhapsila je prošle sedmice privrednika  Giampaola Tarantinija i  njegovu suprugu zbog sumnje da su iznudili nekoliko stotina hiljada eura od Berlusconija da bi ćutali o njegovim vezama sa prostitutkama.
    Policija u okviru iste akcije traga za Lavitolom, izdavačem lista "Lavanti".