Razvod nakon 19 godina?
0

Berlusconi traži od Veronice da mu se javno izvini

FENA
Foto: AP
Foto: AP
Talijanski premijer Silvio Berlusconi smatra da je njegova supruga, koja je najavila da će zatražiti razvod braka, "pala u klopku medija" i dodao kako neće učiniti ništa da bi ga sačuvao.

Umorna od neprimjerenog ponašanja svoga muža, Veronica Lario izjavila je proteklog vikenda da će nakon 29 godina zajedničkog života i 19 godina braka pokrenuti brakorazvodnu parnicu.

Kako piše list Corriere della Sera, talijanski premijer je na to odgovorio ustvrdivši kako je malo vjerojatno da se njegov život s bivšom glumicom može nastaviti.

"Ne vjerujem, ne znam da li to ovaj put želim. Veronica bi trebala da mi se javno izvini, ali uopće nisam siguran da bi to bilo dovoljno. Ovo je treći put da mi priređuje takvu šalu u vrijeme izborne kampanje. To je zaista suviše", rekao je on.

Berlusconi (72) ne vjeruje da će čitava afera i medijska buka koja je prati imati bilo kakvog uticaja na njegovu popularnost s približavanjem izbora za Evropski parlament.

Dnevnik La Stampa piše da je Berlusconi slučaj povjerio svojim advokatima i kako namjerava svoju suprugu, 20 godina mlađu od njega, tužiti za klevetu.

Govoreći o događajima koji su prethodili izjavi njegove supruge da će zahtijevati razvod, on je ustvrdio da su joj mediji postavili zamku insistirajući na njegovoj navodnoj volji da na liste stranke Narod slobode za izbore za Evropski parlament početkom juna budu unesena imena nekih mladih žena iz svijeta šoubiznisa i sa televizije.

"Na naše liste nikada nismo stavljali djevojke iz šoubiznisa, a tri mlade žene koje smo isključili u zadnjem trenutku bile su veoma kompetentne, s odličnim obrazovanjem. One su sve osim djevojaka iz šoubisnisa", rekao je on dodajući da je njegova žena, nažalost, povjerovala u netačnosti iznesene u štampi.

Što se tiče ljutnje koju je kod njegove žene izazvala njegova prisutnost na 18. rođendanu jedne djevojke iz Napulja, Berlusconi je istaknuo da je na toj proslavi bio na insistiranje oca te djevojke, svoga dugogodišnjeg prijatelja.

Silvio Berlusconi, drugi čovjek po bogatstvu u Italiji, s Veronicom Lario ima troje djece uzrasta od 20 do 24 godine.

Iz prvog braka ima još dvoje djece s kojima blisko sarađuje na poslovnom planu: sin Piersilvio je kopredsjednik medijske grupe Mediaset, a kćerka Marina nalazi se na čelu holding kompanije Finveset i izdavačke kuće Mondadori.