Italija
0

Berlusconi prenio pozdrave "preplanulog Obame"

FENA
Foto: AP
Foto: AP
Italijanski premijer Silvio Berlusconi ponovno je napravio gaf. Na mitingu njegovih konzervativnih pristaša u Milanu rekao je: "Donosim vam pozdrave iz SAD-a od, kako mu je ono ime? Nekog preplanulog momka. Ah, Baracka Obame!".

Berlusconi nije stao samo na tome, već je bacio sličan komentar i o prvoj dami SAD-a, Michelle Obami.

  • Nećete vjerovati, ali njih dvoje zajedno su otišli na plažu, jer je i ona preplanula, rekao je Berlusconi okupljenim pristašama i zaradio aplauz. Prošle sedmice, na sastanku grupe G20 u Pittsburghu, Berlusconi je Michelle Obamu, koja je sve svjetske vođe dočekivala sa srdačnim poljupcem, umjesto u lice, tad gledao u haljinu.

Umjesto da obavi rutinu kao i ostali predstavnici država članica G20, Berlusconi je prvoj dami SAD-a čvrsto stisnuo ruku te napravio gestu zadovoljstva prema načinu na koji se obukla, raširivši ruke. Predsjednik Obama, čitavo je vrijeme gledao u drugom smjeru, svjestan, ali neraspoložen za Berlusconijeve ispade.

Berlusconi (72) od medija ne skriva kako voli atraktivne žene, a zbog seks skandala u kojem ga se optužuje da je imao preljub s mladim ženama i prostitutkama, njegova supruga, zatražila je razvod od njega.