|

"Berlusconi mora podnijeti ostavku"

"Berlusconi mora podnijeti ostavku"
0
F
FENA
7.11.2010. u 17:18
1
komentara
0

dijeljenja
"Berlusconi mora podnijeti ostavku" Silvio Berlusconi (Foto: AP)
Predsjednik Zastupničkog doma Gianfranco Fini, bivši saveznik premijera Silvia Berlusconija, zatražio je u nedjelju u Perugi ostavku šefa talijanske vlade, te da počne pregovore o formiranju nove vlade desnoga centra, prenijele su agencije.
Silvio Berlusconi "mora donijeti odluku da podnese ostavku i objavi početak krize vlade" inače će ministri koji drže Finijevu stranu napustiti vladu, izjavio je on pred 10.000 pristaša njegova pokreta Budućnost i sloboda na njegovoj prvoj nacionalnoj konvenciji.

Jedan ministar, jedan zamjenik ministra i nekoliko podsekretara su članovi Finijeva pokreta.

Fini je rekao kako bi pristaše njegova pokreta podržali novu vladu koju bi vodio Berlusconi samo ako bi pristao na određene uvjete.

Rekao je kako su među uvjetima novi program kako bi se pomoglo jugu zemlje i potaknulo zapošljavanje te izmjene izbornog zakona.

Fini je prekinuo odnose s Berlusconijem krajem jula, napustivši Narod slobode, stranku koju su zajedno osnovali godinu dana ranije, kako bi osnovao vlastitu stranku.

Razlaz je doveo Berlusconija u situaciju da nema sigurnu parlamentarnu većinu nakon što je Fini sa sobom poveo i 40 zastupnika u donjem domu i senatora.

Navodeći izvore bliske premijeru talijanska agencija Ansa javila je kako Berlusconi za sada nema namjeru dati ostavku.
Prijavi grešku


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...