|

Berlusconi: Ako me pošalju u zatvor dogodit će se revolucija u Italiji

Berlusconi: Ako me pošalju u zatvor dogodit će se revolucija u Italiji
1
F
FENA
12.12.2013. u 11:47
9
komentara
1

dijeljenja
Berlusconi: Ako me pošalju u zatvor dogodit će se  revolucija u Italiji Silvio Berlsuconi (Foto: AFP)
Bivši šef talijanske vlade Silvio Berlusconi, osuđen na godinu dana zatvora zbog utaje poreza, izjavio je u četvrtak za francuski radio Europe 1 da će se, ako on bude poslan u zatvor, dogoditi "revolucija u Italiji".
"Ne mogu me staviti u zatvor, ukinuti slobodu nekome ko upravo vodi izbornu kampanju protiv većine koja je iskoristila sud da ga pokuša ukloniti s političke scene", dodao je on.

Berlusconi, koji je u opoziciji od kraja novembra nakon što je istjeran iz parlamenta i koji je sada na čelu svoje stranke Forza Italia, koju je preimenovao u Forza Silvio, traži da se opći izbori održe u maju, u isto vrijeme kad i evropski izbori.

"Mislim da bi bilo teško staviti me u zatvor, imao bih odmah veliku većinu u zemlji na narednim izborima. A, osim toga, kako sam u visokoj životnoj dobi, ne bojim se ničega", kazao je on.

"Volim svoju zemlju. Ne mogu završti svoju ljudsku avanturu patriote i državnika bježeći iz svoje zemlje", kazao je on.

Silviju Berlusconiju je oduzet senatorski mandat i izgubio je parlamentarni imunitet nakon konačne presude za utaju poreza. Njegovih 77 godina starosti ga štite od zatvora. On je tražio da mu se kazna preinači u rad od općeg interesa.
Prijavi grešku


Komentari (9)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...