Bosanka pred sudom u Milanu
0

Beganović: Greška Berlusconija je uvođenje žena u politiku

Sarajevo-x.com
Sabina Beganović
Sabina Beganović
Bosanka Sabina Began koja je organizovala takozvane bunga bunga zabave za Silvija Berlusconija pojavit će se pred sudom u Milanu. Ona je za Sundey Times izjavila da i dalje podržava bivšeg italijanskog premijera i istakla da je njegova najveća greška bila to što je dozvolio ženama da se miješaju u politiku.

Tridesetosmogodišnja Sabina Beganović, odnosno Began, glumica i model, optužena je da je zajedno sa još sedam osoba organizovala zabave i dovođenje prostitutki na luksuzne zabave u Berlusconijeve vile.

Began, koju još zovu i Matica, negirala je optužbe.

Istakla je da je bivši italijanski premijer, koji joj je bio ljubavnik i čije inicijale je istetovirala, divan čovjek koji je uradio mnogo dobrih stvari i borio se protiv mafije.

"Njegova najveća greška bila je što je uveo žene u politiku. To mu Talijani nisu oprostili. Te žene su bile zainteresovane samo za povećanje grudi, usana i tome slične stvari", kazala je Began za Sunday Times.

Istakla je da je Berlusconi vjerovao da su žene moćnije od muškaraca.

"Mislim da je bio žrtva žena koje su ga osvajale te je postao neoprezan", dodala je.

Began je priznala da je još zaljubljena u Silvija Berlusconija, kojeg je upoznala 2005. godine.

Podsjetimo, Berlusconi je nekoliko žena uveo u politiku, među kojima su bile bivša starleta Mara Carfagna, te striptizeta Nicole Minetti.

U nastavku suđenja o seks skandalu Began će svjedočiti o događajima na zabavama, a istražitelje posebno interesuje koje su žene prisustvovale večeri u Berlusconijevoj vili u Rimu 2008. godine, kojoj je prisustvovao i glumac George Clooney.

Naime, Clooney je došao kod Berlusconija tražeći od njega da se uključi i pomogne u rješavanju krize u Sudanu.

Slavni glumac je kazao da ga je te večeri Berlusconi odveo u spavaću sobu da mu pokaže krevet koji je dobio od premijera Rusije Vladimira Putina.

"Bio sam zbunjen i rekao sam da moram ići. Berlusconi me pitao gdje ću i kazao da će uskoro biti zabava. No, odgovorio sam mu da stvarno moram da idem", ispričao je Clooney.

Suđenje se nastavlja u ponedjeljak, a osim Sabine Began svjedočit će i voditelj Emilio Fede i showbusiness agentica Lele Mora.

Podsjetimo, Sabina Beganović je rođena u Njemačkoj. Otac joj je Bosanac, a majka Njemica.