Svijet
0

Beč iduće godine dobija "Zlatni kvart" za luksuzni shopping

FENA
Beč (Foto: AFP)
Beč (Foto: AFP)
Luksuzna kupovina u centru Beča "Zlatni kvart" za shopping u historijskom ambijentu Beč će u svom centru do 2014. godine dobiti tzv. "Zlatni kvart" za luksuznu kupovinu.

Bit će smješten u nastavku sadašnje lokacije za ekskluzivnu kupovinu, u narodu poznatoj kao "Zlatno U", koje danas čine ulice Kärtnerstraße, Graben i Kohlmarkt u blizini čuvene katedrale Stephansdom.

Ovdje se nalaze luksuzne prodavnice marki kao što su Chanel, Gucci, Burberry, Armani, Akris, Hermes i Vivien Westwood. Novi "Zlatni kvart" obuhvata historijske građevine pod zaštitom i ulice Tuchlauben, Bognergasse i Am Hof.

Osim dijela za shopping, u "Zlatnom kvartu" će biti smješteni luksuzni kancelarijski prostori i stanovi te ekskluzivni hotel Park Hyatt sa 143 sobe.

Prve prodavnice su već otvorene, a radi se o markama Emporio Armani i drugoj najvećoj filijali flagship-store Louisa Vuittona u Evropi.

Do kraja 2013. godine će ovdje svoju vrhunsku robu prodavati i Miu Miu, Brioni, Brunello Cucinelli, Church, 7 for all mankind i Bambini, saopćio je Compress Sarajevo.