Predsjednički izbor 2012.
0

Barack Obama izabrao slogan "Promjena je"

Sarajevo-x.com
Foto: AFP
Foto: AFP
Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Barack Obama i njegov tim objavili su novi slogan kampanje za naredne predsjedničke izbore 2012. godine. Novi slogan je "Promjena je".

Prošlo je više od tri godine od njegovih govora kojima je zadivio ponajviše mlađe Amerikance željne promjene. Predsjednik Obama i njegov tim su se ovaj put odlučili za kampanju koja će pokazati šta je napravio i koja obećanja je ispunio za vrijeme svog prvog predsjedničkog mandata.

"Promjena je, onda kada smo spasili automobilsku kompaniju i hiljade radnih mjesta, čak i kada su neki političari govorili da trebamo dozvoliti da Detroit bankrotira. Promjena je to što smo prestali čekati Kongres da uradi nešto povodom naše ovisnosti o gorivu i umjesto toga smo se oslonili na istraživanja o poboljšanju efikasnosti goriva. Promjena je što smo napokon završili reformu zdravstvenog sistema ", rekli su iz Obaminog tima i tako pokazali na čemu će bazirati kampanju, prenosi Huffington Post.

Ovaj slogan uvjerava sve Amerikance koji su vjerovali da će Obama ispuniti što je obećao da je on na pravom putu i da mu treba još jedan mandat da završi sve što je počeo 2008. godine.

Međutim, nekoliko analitičara i stratega, uključujući i Stana Greenberga i Jamesa Carvillea, tvrde da je izuzetno teško dobiti drugi mandat u vrijeme kada se ekonomija zemlje tek polako oporavlja.