Svijet
122

Bankrotirao milioner koji je dječijim spomenicima popločavao prilaz imanju

Klix.ba
Britanski milioner koji je koristio nadgrobne spomenike djece za popločavanje prilaza svom historijskom imanju proglasio je bankrot.

Šezdesetjednogodišnji Kim Davies je proglasio bankrot nakon trogodišnje pravne bitke s Nacionalnim parkom Brecon Beacons. Davies je optužen da za skrnavljenje grobnica djece jer je nadgrobnim spomenicima ukrašavao svoje imanje i popločavao prilaz ogromnoj kući.

Imanje je nekada pripadalo pjesnikinji Cecil Alexander, koja je napisala dječiju pjesmu pod nazivom "All Things Bright and Beautiful".

Prošle godine je Davies kažnjen sa 76.600 eura nakon što je priznao da je uzeo nadgrobne spomenike iz kapele i zacementirao ih u zidove kuće, ali i koristio za popločavanje prilaza.

Sudija Daniel Williams je u augustu prošle godine osudio Daviesa te mu naredio da nacionalnom parku plati 306.400 eura. Također, sudija je rekao da je "ukrašavanje" imanje zapravo vandalizam.

"Pretvorili ste kuću u nešto što se može uporediti sa skrivenom palačom diktatora", rekao je sudija.

Davies je potom morao prodati svoje sportske automobile Aston Martin i Lamborghini. Imanje će moći prodati tek kad ga vrati u prvobitno stanje. Zbog nedostatka novca je proglasio bankrot.