{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Banjalučko tužilaštvo traži pritvaranje maloljetnih kradljivaca Golfova

24.12.2014. u 09:59
0
1
Banjalučko tužilaštvo traži pritvaranje maloljetnih kradljivaca Golfova
0
Banjalučko tužilaštvo traži pritvaranje maloljetnih kradljivaca Golfova
Golf koji su ukrali maloljetnici (Foto: CJB Banja Luka)
Postupajući tužilac za maloljetnike Okružnog tužilaštva Banja Luka, nakon ispitivanja maloljetnika P. I. (1999) i K. S.(2000) iz Banje Luke predložio je Osnovnom sudu u Banjoj Luci određivanje pritvora zbog sumnje da su počinili produženo krivično djelo teške krađe u vezi sa oduzimanjem motornog vozila, ali i nedozvoljene proizvodnje i prometa oružja ili eksplozivnih sredstava.
Podsjećamo, maloljetnici su u vremenskom periodu od 01. oktobra do 15. decembra 2014. godine počinili ukupno 19 krivičnih djela teške krađe i to tako što su na drzak način otimali ženske torbe sa ličnim stvarima, novcem i dokumentima te oduzimali putnička motorna vozila marke Golf II građanima na području Grada Banja Luka i Laktaša.

Tužilac je pritvaranje predložio zbog postojanja bojazni da će osumnjičeni ometati krivični postupak utjecajem na svjedoke te zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će ponoviti krivično djelo.

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučit će Sudija za maloljetnike Osnovnog suda u Banjoj Luci.

Podsjećamo, maloljetnici su uhapšeni početkom decembra, kada su otkriveni dok su u blizini Banje Luke, na zabačenom lokalnom putu u mjestu Hadžići, opština Oštra Luka, čuvali ukradeno vozilo. Oni su automobile krali tako što su koristili nepažnju njihovih vlasnika koji bi ključeve automobila ostavili u bravi, a potom su automobile odvozili van grada.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: