Crna hronika
0

Maloljetnici ukrali tri Golfa u Banjoj Luci

Piše: E. F.
Ukradeni automobil, (Foto:CJB Banja Luka)
Ukradeni automobil, (Foto:CJB Banja Luka)
Dvojica maloljetnika sa područja Banje Luke, odnosno sa područja općine Oštra Luka, uhvaćeni su na djelu dok su čuvali ukradeni automobil u mjestu Hadžići, a koji su ukrali koristeći nepažnju vlasnika automobila koji je ostavio ključeve u svom vozilu.

Dva maloljetnika su takvu priliku iskoristila u tri navrata pa su ukrali tri Golfa koja su potom odvozili i sakrivali na lokalnom putu u mjestu Hadžići, opština Oštra Luka.

Policija je dobila dojavu da se na pomenutom lokalitetu nalazi Golf 2, a izlaskom na mjesto događaja zatekli su dvojicu maloljetnika kako čuvaju golfove.

Operativnim radom policija je došla do saznanja da su u ponedjeljak i utorak izvršili tri krivična djela krađe automobila tako što su iskoristili nepažnju vlasnika koji su ostavili ključeve u vozilima.

Automobile su krali u ulici Krajiških brigada, u mjestu Stričići, Banja Luka, i u mjestu Trn, opština Laktaši. Sva tri putnička vozila marke Golf 2 su pronađena, a u jednom od njih je pronađena i automatska puška. Vozila su nakon izvršenog uviđaja vraćena vlasnicima.

Maloljetnike se također sumnjiči da su u mjestu Kuljani, u ulici Prva kuljanska, otuđenim motornim vozilom marke Golf 2 izvršili krivično djelo teška krađa na naročito drzak ili opasan način, jer su iz vozila u pokretu sa ramena oštećene istrgnuli žensku torbu u kojoj se nalazio novac, zlatni nakit i lične stvari.

O svim preduzetim mjerama prema maloljetnicima upoznat je tužilac za maloljetnike Okružnog tužilaštva Banja Luka, a dalje mjere i radnje prema njima preduzimat će se prema odredbama Zakona o zaštiti i postupanju sa djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku.

Centar javne bezbjednosti Banja Luka apeluje na vozače da ne ostavljaju ključeve u vozilima kada vozilo ostave bez nadzora jer na taj način postaju potencijalne žrtve i omogućavaju izvršiocima da lakše izvrše krivično djelo.