Komentari (18)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Hos, nes, Banglades
Stizu racuni globalnih klimatskih promjena. Pitanje je samo vremena kad ce ovo priobalno podrucje Bangladesha biti definitivno pod vodom. Za nastanak ciklona potrebna je temp. od 26 step. C na povrsini okeana. A sto je temp. na nivou mora veca, to su cikloni jaci i dugotrajniji. Jer, topao vazduh ima veci kapacitet i sadrzi vise vlage od hladnijeg. Vlaga se akumilira, onog momenta kad se temp. zracne mase snizi, sva ta voda se oslobadja. Otuda ekstremno jake kise, vjetrovi, poplave....
Hoš neś bangladeš
ovaj Bangladeš povrsinom kao 2 i pol BiH, a ima 170mil stanovnika....
Ljudi evakuisali 2 miliona stanovnika za kratko vrijeme...ovi nasi majmuni nemogu da saopste popis stanovnistva 3 godine jos pare primaju za to.
Jedna od najgušće naseljenih zemalja i vrlo slab geografski položaj. Nivo mora će do kraja stoljeća prema stručnjacima porasti najmanje 2-3 metra a u bengalskom zalivu je teško praviti brane zbog mulja. Prijeti im veliki egzodus, negdje sam pročito da Indija ima zid prema Bangladešu jer se boje da ovi ne navale unutra.
BiH evakuisala 2 miliona stanovnika NAKON dolaska cunamija demokratije 1992.