Komentari (2)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Angela Merkel dobila visoko židovsko priznanje Njemačka kancelarka i predsjednica njemačke Kršćansko demokratske unije primit će najviše priznanje Američkog židovskog odbora. Nagradu \"Svjetlo narodima\" je priznanje za doprinos kancelarke Merkel židovskoj zajednici u Njemačkoj, objavljeno je iz sjedišta Američkog židovskog odbora u Berlinu. Angela Merkel će nagradu primiti 20. januara u Američkom židovskom odboru, pišu hrvatski mediji. Ovo se priznanje dodjeljuje predsjednicima vlada i država, a od 2005. godine je nagrada dodijeljena četiri osobe. Među ranijim dobitnicima ove nagrade su bivši američki predsjednik Bill Clinton i francuski predsjednik Nicolas Sarkozy. Američki židovski odbor je osnovan 1906. godine u SAD, a po navodima na njihovoj internet stranici, zalažu se za demokraciju, pravnu državu, pluralizam i međusobno poštovanje preko etničkih, vjerskih i nacionalnih granica. Izvor-24sata.info
Članovi porodice Younis posmatraju kako izraelski buldožeri ruše njihovu kuću u selu Azzun Atma, blizu Qalqiliye, na Zapadnoj Obali, dana 11. januara 2011. godine. Vlasnik Mu’in Amin Younis je rekao za Ma\'an da je on počeo graditi svoju kuću u 2003. na zemlji svoje porodice. Nije ni dovršio 130 kvadratnih metara veliko zdanje kada je srušeno. \"Rekli su da sam je sagradio bez dozvole, ali to je moja vlastita zemlja,\" kaže on. Selo u kojoj živi porodica Younis se nalazi između Zelene linije, izraelskog \"zaštitnog\" zida i dva izraelska doseljenička naselja. Ono je tek djelimično pod palestinskom kontrolom. Područja sela blizu zida i naselja potpadaju pod izraelsku civilnu i vojnu jurisdikciju, poznato kao Area C. Izvor-(Okcsana.org)