Oklahoma
1

Baka se oblačila kao vještica i plašila unuku, osuđena na tri doživotne kazne zatvora

Klix.ba
Baka Geneva S. Robinson iz Oklahome osuđena je na tri doživotne kazne zatvora zbog zlostavljanja djeteta, u ovom slučaju svoje sedmogodišnje unuke. Njen momak osuđen je na 30 godina zatvora jer je nije spriječio u tome.

Pedesetjednogodišnja Robinson oblačila se kao vještica koju je zvala Nelda i kontinuirano mučila djevojčicu. Govorila joj je kako vještice i druga stvorenja žive u podrumu kuće u kojoj je djevojčica živjela.

Radile je to sa 18 godina mlađim momkom Joshuom Grangerom koji se oblačio kao demon kojeg je zvala Coogro. Na izricanju kazne prvi put je javno objavljen i video na kojem se vidi šta rade djevojčici.

Na snimku se čuje kako djevojčica moli za milost i obećava da će slušati baku, dok joj "vještica" govori da laže i da će je pojesti.

"To što je uradila je užasno i zauvijek će ostaviti traga na dijete i njene srodnike. Zaslužuje istu količinu milosti kao što je pokazala ovoj djevojčici a to je nimalo", rekla je tužitejica Merydith Easter.

Dok je sutkinja Michele McElwee izricala presudu u ruci je držala dvije fotografije djevojčice. Na jednoj je nasmijana sa sjajem u očima. Na drugoj je raščupana, izgrebana, otekla i ozbiljna.

"Znate šta je umrlo? Ovaj sjaj iz očiju nevine djevojčice", kazala je sutkinja.