Avion AirAsia nije imao dozvolu za polijetanje

A
Anadolija
5.1.2015. u 18:28
6
8
Avion AirAsia nije imao dozvolu za polijetanje
6
Avion AirAsia nije imao dozvolu za polijetanje Foto: EPA
vion malezijske aviokompanije AirAsia, koji je pao dok je letio iz pravca otoka Surabaya prema Singapuru, poletio je bez neophodnih dozvola.
Generalni direktor za zračni saobraćaj pri Ministarstvu prometa Indonezije Djoko Murjatmodjo potvrdio je da je avion AirAsia poletio bez potrebnih dozvola. 

"Istražit ćemo sve one koji su bili odgovorni za polijetanje aviona koji za to nije imao dozvolu, uključujući zvaničnike aerodroma. Ova istraga će obuhvatiti i druge aviokompanije", rekao je on. 

Zbog istrage o nesreći obustavljeni su svi letovi AirAsia na relaciji Surabaya - Singapuru. 

Podsjetimo da je danas, devetog dana potrage za nestalim putničkim avionom kompanije AirAsia u Indoneziji, iz mora izvučena još tri beživotna tijela stradalih, čime je broj pronađenih povećan na 37.

Putnički avion Airbus A320-200 je nestao tokom leta, 28. decembra prošle godine. Pilot nestalog aviona je neposredno prije nestanka od kontrolnog tornja tražio promjenu rute letenja zbog loših vremenskih uvjeta.

U avionu je bila jedna beba, 17 maloljetnika, 137 odraslih putnika i sedam članova posade. Među nestalim su tri državljanina Južne Koreje, po jedan državljanin Velike Britanije, Malezije i Singapura, dok su ostali bili iz Indonezije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (8)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: