Komentari (47)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
EU lagano postaje SSSR. Od liberalnog, slobodnog tržišta, ličnih sloboda... još malo pa će upadati ljudima u kupatilo kada komšije prijave da se neko predugo tušira.
Naravno da će mali kao mi najviše... Kao i u svakoj krizi. Sva sreća barem imamo struje i uglja. Ali ovo su već sistemski problemi za EU. Neke grane privrede će raditi sa ogromnim gubicima, pa će države morati da intervenišu. Moraće da kompenzuju i skok cijena za građane. Pojela ih birokratija, koliko su samo kratkovidi. Kada su krenuli sa sankcijama Rusiji Borel se javno podsmijavao kako više njima dijamanata iz Amsterdama, plaža u Nici...
Došlo se do toga da savjetuju manje tuširanje, nižu temperaturu za grijanje i višu za hlađenje... Svojim građanima. I razvučeni između "zelene agende" i realne potrebe za energijom. Kolosalna glupost. Na kraju oni finansiraju Rusiju, a trebali da im onemoguće priliv novca. Ali opet, novac ne znači ništa ako ne možeš da nabaviš ono što ti treba. Pandemija je to najbolje pokazala.
Sad kad NATO uleti u BIH zbog struje... Mrzim ratove
ili nas napadnu da preotmu
Kakvo ograničenje, struja skuplja 1000% i više u odnosu na Rusiju! https://t.me/intelslava/36110
Uvedete redukciju struje preko noći po 3-4h,smanjite nepotrebnu noćnu rasvjetu, smanjite nepotrebnu potrošnju u fabrikama, ionako se 30%hrane po aca, 40% se spasi akcijama skupljanja iz restorana, školskih menzi, pijaca, pekara. U kućama i stanovima se smanji potrošnja, tako što odvrnes po jednu do 2 sijalice. Preko ljeta konzumirati više povrće i voće, ugasiti frižidere, 3 mjeseca, samo svježe kupovati. Koristiti solarne lampe.
Bosna ima struje ša mo boli za bijelo roblje, pidžama dijasporu i sl.
već kmeče.
Cirkus Colorado
isključiš buraz po 4h dnevno i eto uštede .
smrznut ćeš ti guijucu svoju... krenule su redukcije uzmi im net na 2h spalit će te ko u srednjem vijeku. rulja je to, ovisna i bolesna.
A mi mozemo struju da izvozimo u 16. Prati li ovo iko iz vlade. Mozemo da ubijemo pare.
Sad može da se cijena obuzdava a kad je Aluminij teažio onda nije moglo. ako je proizvodna cijena struje 50 eura zašto je prodajna 1000 nema smisla. To su tkv špekulativne cijene koje su uzrokovane burzom. U jugoslaviji nije bilo dionica ni burze mislim da ovo nema smisla mešetari zarđjuju po 10 puta.Ako intervenira EU onda to više nije tržišna privreda nego polako ode o ka kinsekom uredjenju države i sistema.
Japanac je to roki moj
Operator sustava, prijenosa i tržišta električne energije Kosova (KOST) zatražio je danas od Kosovske elektrodistribucijske kompanije (KEDS) uvođenje hitnih restrikcija električne energije zbog ispada bloka A3 iz sustava, jer se trenutno proizvodi manje od 400 megavata , što situaciju čini daleko od povoljne, prenosi Kljan Kosova.